Bizi ArayınBizi Arayın...


Teknik Bilgi

Tüm Kombi Markaları arıza servis kodları

Airfel Arıza kodları

Digifel Kombi arıza servis kodları

C 20 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş Suyu Sensör De Arıza Mevcut. Tesisat Gidiş Suyu Borusunun Üstün De Bulunan Sensor Arıza Yapmış Veya Kısa Devre Oluşmuş Olabilir. Bu Sebeple De Böyle Bir Arıza İle Karşılaşıyor Olabilirsiniz. Servis Çağırmanız Gerekir.

C 40 Arıza Kodu: Kalorifer Dönüş Suyu Sensör De Sorun Var. Kalorifer Dönüş Suyu borusunun Üzerinde Yer Alan Sensor Arıza Yapmış. Değişimi Gerekebilir. Konuyla İlgili Servisi Aramanız Gerekmektedir.

Digifel Kombi Hataları, Digifel Arıza Kodlarının Anlamları

Digifel Kombi hata Kodları

C 28 Arıza Kodu: Baca Gazı Sensorun De Arıza Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Baca Gazının Sıcaklığını Kontrol Eden Bu Sensor Eğer Arızalanırsa Cihaz Böyle Bir Arıza Kodu Verir. Resetleme İşlemi Bu Arızada İşe Yaramayabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

C 78 Arıza Kodu: Su Basıncını Okumaya Yarayan Su Basınç Sensör De Arıza Olduğu Belirten Koddur. Servis Çağırmanız Gerekmektedir.

C 50 Arıza Kodu: Plakalı Eşanjör ün Üst Kısmında Bulunan Sensör De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Durumda Sıcak Su Almanız Zorlaşabilir. Airfel Kombi Servisi Arayın.

C1 05 Arıza Kodu: Hava Atma Programının Devrede Olduğunu Bildiren Koddur. Bu Arıza Kodu Belirdikten Sonra Ekranda Anahtar İşareti Belirlenir. Belirli Bir Süre Sonra Kombi Normal Çalışmasına Devam Eder.

C1 11 Arıza Kodu: Maksimum Sıcaklık Seviyesinin Aşıldığını Belirten Koddur. Senyörler Üstünden Okunan Isı Değeri Maksimumu Aşmışsa Ekranda Bu Arıza Kodu Belirir. Reste Atın Ve Bir Süre Bekleyin. Eğer Düzelmez İse Veya Bu Hata İle Sık Sık Karşılaşıyorsanız Servis Çağırınız.

C1 10 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş Suyu Maksimum Isı Seviyesini Aştığı Zaman Bu Durumda Limit Termostat (Aşırı Isı Termostatı) Kombiyi Korumak Amaçlı Devreye Girer Ve Cihaz Çalışma Dışı Kalır. Daha Sonrasında Kombi Bu Arızayı Verir. Reste Atınız Ve Biraz Bekleyiniz. Kombi Devreye Girer Ve Çalışmaya Devam Eder. Şayet Anormal Çalışma Sergiler İse Servis Çağırınız.

C1 33 Arıza Kodu: Kombide Ateşleme Arızası Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Cihazın Gaz Vanalarını Kontrol Ediniz. Açık Olmayabilir. Eğer Açık İse Kombiye Reste Atınız. Düzelmiyor İse Kombinin Gaz Valfi, İyonizasyonu Veya Elektronik Kartı Arızalı Olabilir. Servis Çağırıp Kontrol Ettiniz.

C1 17 Arıza Kodu: Kombinin İçerisinde Ki Mevcut Suyun 2,5 Barı Aştığını Belirten Koddur. Eğer Kombi Bu Şekilde Çalışırsa Parçalara Zarar Verebilir. Peteklerin Hava Alma Müşöründen Cihazın Basıncı 1,5 Olana Kadar Suyu Tahliye Etmeniz Gerekir.

C1 18 Arıza Kodu: Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Bildiren Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodunda Kombi Çalışmaz Ve Verim Sağlamaz. Su Bar Değeri 1,5 Olana Kadar Kombiye Su Basmanız Gerekir. Daha Sonra Kombi Çalışmasını Sürdürür.

C1 29 Arıza Kodu: Fan Motoru Sorunu. Kombi Çalışmaya Başladığı Zaman Bu Arızayı Veriyor İse Fan Motoru Çalışmıyor Demektir. Tamiri Veya Değişimi Gerekebilir. Teknik Servis İle Görüşünüz.

C1 30 Arıza Kodu: Baca Gaz Sıcaklık Seviyesinin 80/90 Derece Olduğunu Bildiren Arıza Kodudur. Yoğuşma Suyu Giderin De Yahut Bacada Tıkanma Varsa Kombi Böyle Bir Arıza Verebilir. Airfel Kombi Servis İle Görüşünüz.

C1 56 Arıza Kodu : Voltajlar Da Hata Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Kullanıcının Voltaj Düzenleyici Regülatör Taktırması Gerekmektedir. Eğer Voltajlar Da Daima Oynama Olursa Cihazın Elektronik Kartı Hasar Görebilir. Konuyla Alakalı Olarak Servisimizi Arayabilirsiniz.

Airfel Ecofel kombi arıza servis kodları

1. LED Yanıp Sönmekte, 2. LED Yanıyor Ve 3. LED Yanmıyor İse; Kombinin Su Basıncı Düşük Durumda. Cihazın Su Seviyesini 1,5 Bara Ayarlamanız Gerekmektedir.

1. LED Yanmıyor, 2. LED Yanıyor Ve 3. LED Yanmıyor İse; Kombide Ateşleme Var Fakat Alev Oluşmuyor. Bu Kodda Cihaz Ateşleme Yapmayı Dener Fakat Alev Almadığından Çalışmaz. Haliyle Kullanıcı Ne Sıcak Su Alabilir Nede Petekleri Kullanabilir. Bu Durumda Cihaza Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmiyor İse Gaz Valfi, Elektronik Kart Veya İyonizasyon Sorunlu Olabilir. Servis Çağırınız.

1. LED Ve 2. LED Yanıyor, 3. LED Yanmıyor İse; Kombinin Isı Seviyesi Maksimuma Ulaşmış Ve Emniyet Termostat Devreye Girerek Cihazı Kapamış. Kombiye Reset Atın Ve Bir Süre Bekleyin. Cihaz Normale Dönecektir.

Ecofel Kombi Hataları, Ecofel Ariza Kodlarının Anlamları

Airfel Ecofel Kombi Kodları

1. LED Yanmıyor, 2. LED Ve 3. LED Yanıyor İse; Cihazda Atık Gaz Arızası Olduğunu Bildiren Hatadır. Kullanıcının Müdahale Edeceği Bir Durum Olmadığından Servis Çağırması Gerekir.

1. LED Yanmıyor, 2. LED Ve 3. LED Yanıp Sönmekte İse; Kalorifer Sensöru Arızası. Bu Hatada Kullanıcı Peteklerden Verim Alamayabilir Ve Sensorun Değişimi Gerekebilir. Servis İle İrtibata Geçiniz.

1. LED Ve 2. LED Yanıp Sönüyor, 3. LED Yanmıyor İse; Sıcak Su Sensöru Arızası Olduğunu Bildiren Hatadır. Kullanıcı Sıcak Su Alamayabilir. Servis Çağırmanız Gerekiyor.

1. LED Yanıp Sönüyor, 2. LED Yanmıyor Ve 3. LED Yanıp Sönüyor İse; Yanlış İyonizasyon Arızası Mevcut. İyonizasyon Elektrotu Alevin Oluştuğunu Göremiyor. Kombiye Gaz Gelmiyor Olabilir Gaz Var İse İyonizasyon Elektrotu, Gaz Grubu Veya Elektronik Kart Arızalı Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekmektedir.

1. LED, 2. LED Ve 3. LED Yanıyor İse; Pompa Blokaj Anlamına Gelen Bu Hatada, Pompa Arızalanmış Olabilir. Servis Çağırarak Cihazı Kontrol Ettiriniz.

1. LED, 2. LED Ve 3. LED Yanıp Sönüyor İse; Kombinin Kalorifer Ve Sıcak Su Kısmının Çalışmasını Beklemeden Tuşlara Basılarak Yapılan Testtir. Bu İşlemi Teknisyen Yapar. Mod Tuşlarına Basarak Kombiyi Çalıştırır.

1. LED Ve 2. LED Yanmıyor, 3. LED Yanıp Sönüyor İse; Peteklerin Çalışma İsteği Olduğunu Belirtir. Cihaz Normal Çalışma Sergilemektedir. Sorun Yoktur.

1. LED Yanıp Sönüyor, 2. LED Ve 3. LED Yanmıyor İse; Kombi Kullanım Suyu İsteğinde Olduğunu Bildirmektedir. Cihazda Sorun Yoktur.

1. LED Ve 2. LED Yanıp Sönüyor, 3. LED Yanmıyor İse; Tesisat Sistemi Donmaya Karşı Koruma Aldığını Belirtmektedir. Herhangi Bir Arıza Yoktur.

1. LED Yanıp Sönüyor, 2. LED Ve 3. LED Yanmıyor İse; Cihazın Normal Çalışma Sistemidir. Herhangi Bir Sorun Mevcut Değil.

1. LED Yanıyor, 2. LED Yanmıyor, 3. LED Yanıyor İse; Cihazın Sıcak Su Ve Kış Modül Aktif Durumda. Herhangi Bir Problem Yoktur. Norma Çalışmadır.

1. LED Ve 2. LED Yanmıyor, 3. LED Yanıyor İse; Sıcak Su Ve Kış Modül Pasif Durumda. Cihazda Arıza Yoktur. Normal Çalışma Sistemidir.

1. LED Yanıyor, 2. LED Ve 3. LED Yanmıyor İse; Sıcak Su Ve Yaz Modunun Aktif Olduğunu Belirten Koddur. Kombide Sorun Yoktur.

1. LED, 2. LED Ve 3. LED Yanmıyor İse; Sıcak Su Ve Yaz Modül Pasif Durumda Yahut Beklemede. Normal Çalışmadır. Cihazda Sorun Yoktur.

Airfel Family Cond Yoğuşmalı Kombi Arıza Kodları

Family Cond arıza servis kodları

10 Arıza Kodu : Alev Oluşumunda Arıza Mevcut. Cihaza Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmiyor İse, Gaz Gurubunda, İyonizasyon Da Veya Elektronik Kartta Sorun Olabilir. Servis Çağırınız.

11 Arıza Kodu : Kombinin Parazit Alev Yaptığını Gösteren Koddur. Kombiye Reset Atıp Bir Süre Bekleyiniz. Cihaz Düzelecektir.

12 Arıza Kodu : Kombi Kendiliğinde Kapanmış Ve Tekrar Çalışmaya Başlamış. Sürekli Olursa Servise Başvurunuz.

13 Arıza Kodu : Gaz Giriş Basıncı En Düşük Seviyede. Kombiye Reset Atmayı Deneyiniz. Düzelmediği Takdir De Servis Çağırınız.

14 Arıza Kodu : Kombiye Gaz Giriş Hissedilemiyor. Gaz Valfin De Veya Elektronik Kartta Sorun Olabilir. Servis Çağırınız.

15 Arıza Kodu : Kombinin Çalışma Sistemini Kesen Ve Onu Korumaya Yarayan Stand By Modül Devreye Girmiş Durumda. Servis Çağırınız.

20 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Veya Brülör Termostatın Da Arıza Olabilir. Cihaza Reset Atınız. Düzelmiyor İse Direkt Olarak Servise Başvurunuz.

Family Ariza Kodlarının Anlamları, Family Cond Kombi Hataları

Family Cond Kombi arıza servis Kodları

21/22 Arıza Kodu : Duman Sondasında Kısa Devre Veya En Yüksek Sıcaklık Meydana Gelmiş. Kullanıcı Müdahale Edemez. Servis Çağırıp Cihazı Kontrol Ettirmesi Gerekir.

24/25 Arıza Kodu : Kombinin Giriş Sondasın Da Görülen En Yüksek Sıcaklık Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Sizin Müdahale Edebileceğiniz Bir Durum Söz Konusu Olmadığından Servise Başvurmanız Gerekir.

26/27 Arıza Kodu : Cihazın Dönüş Sondasının En Yüksek Sıcaklıkta Olduğunu Belirten Koddur. Servis Çağırınız.

28 Arıza Kodu : Giriş Ve Çıkış Sondası Açık Durumda Kalmış. Servis Çağırmanız Gerekir. Kullanıcının Müdahale Etmemesi Gerekmektedir.

29 Arıza Kodu : Baca Sonrası Açık Kalmış Durumda. Servis Çağırarak Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İsteyiniz.

30/31/36/38 Arıza Kodu : Bu Dört Arıza Kodu Da Aynı Anlamı Taşımaktadır. Hava Basınç Anahtar Ve Duman Çıkış Arızası. Kullanıcının Müdahale Edeceği Bir Durum Söz Konusu Değildir. Servis Çağırmanız Gerekir.

33/34 Arıza Kodu : Fanın Durmaksızın Devir Başında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Fanın Tamiri Yâda Değişimi Gerekebilir. Servise Başvurunuz.

35/37 Arıza Kodu : Fanın Devir Sonuna Geldiğini Veya En Yüksek Çalıştığını Bildiren Hata Kodudur. Airfel Teknik Servis İle İrtibata Geçiniz.

40 Arıza Kodu : Sistemde Ki Su Bar Seviyesi Çok Fazla Yükselmiş Durumda. Şayet Su Basıncı 2,5 Barı Aştı İse Kombi Bu Arızayı Verir. Peteklerin Yan Taraflarında Yer Alan Hava Alma Müşöründen Fazla Basıncı Almanız Gerekir. Standart Bar Seviyesi 1,5 bardır.

41 Arıza Kodu : Kombinin Su Basınç Ayarı Sıfırlanmış. Cihaza Doldurma Musluğunun Yardımı İle Su Basılması Gerekir. Basınç Seviyesi 1,5 Olana Kadar Su Basınız.

42 Arıza Kodu : Su Basınç Anahtar Arızası Mevcut. Konuyla Alakalı Detaylı Bilgi İçin Servisi Arayınız.

50-59 Arıza Kodu : Elektronik Panosunda Sorun Olduğunu Belirten Koddur. Servis İle İrtibata Geçerek Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İsteyiniz.

60 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörünün Arızalı Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Kullanıcı Sıcak Su İsteğini Karşılamayabilir. Servis Çağrılması Gereken Bir Durumdur.

70/72 Arıza Kodu : Ana Sonra Açık Veya Kısa Devre Yapmış Durumda. Servisin Müdahale Edeceği Teknik Bir Arızadır.

71 Arıza Kodu : Giriş Sonda Sıcaklığı En Yüksek Konumda. Servise Başvurunuz.

77 Arıza Kodu : Limit Termostatta Düşük Sıcaklık Mevcut. Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmiyor İse Servis Çağırınız.

78/79 Arıza Kodu : Çıkış Ve Giriş Diferansiyel Arızası Mevcut. Kullanıcının Müdahale Edebileceği Bir Durum Söz Konusu Değildir. Servis Tarafından Müdahale Gerekir.

80/82 Arıza Kodu : Kombi Normal Çalışmıyor. Arızaya Geçmiş. Bu Durumda Kullanıcı Müdahale Edemez. Sorunun Tespiti İçin Servis Çağrılması Gerekir.

81/83 Arıza Kodu : Cihaz Arızaya Geçmiş. Kombiye Reset Atıp Bekleyiniz. Kendiliğinden Düzelecektir.

92/93 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Sensöru Arıza Görmüş. Kullanıcı Müdahale Edemez. Cihaz Arızaya Geçebilir. Servis Çağırmanız Gerekmektedir.

94/95 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Sensöru Açık Devre Yapmış Durumda. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durum Söz Konusudur.

JO Arıza Kodu : Elektronik Kartın Bağlantısının Yanlış Yapıldığını Gösteren Koddur. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur.

J1 Arıza Kodu : Kablolu Uzaktan Kumanda Birleşmesi Mevcut. Servis Çağırınız.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Alarko arıza servis kodları

Alarko Serena arıza servis kodları

E01 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremediğini Belirten Koddur. Bu Durumda Cihazdan Verim Alınması Söz Konusu Olamaz. Kombiye Gazın Gelip Gelmediğini Kontrol Ediniz. Eğer Gaz Girişi Var İse Kombiye Birkaç Defa Olmak Şartı İle Reset Atınız. Resetten Sonrada Düzelmez İse Gaz Armatürün De, İyonlarda, Elektrotlarda Veya Kartta Sorun Olabilir. Alarko Serena Servisi Tarafından Müdahale Gerekir.

Serena Kombi Kodlari, Serena Ariza Kodlarinin Anlamlari

Serena Kombi Hata Kodlari

E02 Arıza Kodu : Cihazda Limit Termostat Denilen Bir Parça Mevcuttur. Bu Parça Cihaz Aşırı Isındığı Zamanlarda Devreye Girip Kombiye Olası Zararlardan Korumaktadır. Eğer Kombi De Böyle Bir Arıza Kodu Meydana Gelir İse Limit Termostatının Hasar Gördüğünü Anlayabiliriz. Konuyla Alakalı Olarak Servis Çağırmanız Gerekir.

H20 Arıza Kodu : Kombi İçerisinde Ki Su Basıncının Bittiğini Ve Bu Sebeple De Cihazın Çalışmadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Göstergede Belirdiği Anda Kombiye 1 İle 2 Arasına Kadar Su Basmanız Gerekmektedir. Sonrasında Cihaz Eski Verimine Geri Dönecektir.

E05 Arıza Kodu : Tesisat Sensörün De Arıza Oluştuğunu Gösteren Arıza Kodudur. Tüketici Kaloriferleri Isıtmada Problem Yaşayabilir. Servis Tarafından Sensörün Değişimi Gerekir. Bu Sensör Yüzeysel Sensör Olarak Da Bilinmektedir.

E06 Arıza Kodu : Kombi Sıcak Su Sensörün De Arıza Oluştuğunu Gösteren Koddur. Bu Esnada Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Veya Sıcak Su Bir Süre Akar Bir Süre Akmaz. Alarko Servisi’ni Çağırıp Kombiye Müdahale Ettiriniz.

E14 Arıza Kodu : Baca Tıkalı Olabilir Yahut Baca Bağlantılarında Gevşeme Meydana Gelmiş Olabilir. Bu Tip Durumlar Da Kombi Bu Arıza Kodunu Verir. Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.

E22 Arıza Kodu : Cihazın Parametre Ayarında Bozukluk Meydana Gelmiş. Bu Sebeple De Cihaz Eski Çalışma Sistemini Sürdüremez. Servis Tarafından Parametre Ayarlarının Yapılması Gerekir.

E35 Arıza Kodu : Kombi Ateşleme İşlemini Yapıyor Ama Alev Almadığından Dolayı Geri Sönüyor Ve Verim Sağlamıyor. Gazla Alakalı Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Alarko Kombi Servisi’ni Çağırınız.

Alarko Trendy kombi arıza servis kodları

80 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihaz Kendini Kullanıma Kapatmış Durumda. Bu Sebeple De Kombi Ateşleme Yaparken Alev Almadığından Dolayı Verim Sağlıyor. Alarko Trendy Servisi’ni Aramanız Gerekir.

Trendy Kombi Hata Kodlari, Trendy Ariza Kodlarinin Anlamlari

80 Ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçinde Mevcut Olan Isı En Yükseğe Ulaştığından Dolayı Kombi İşlevlerini Geçici Olarak Kilitlemiş Demektir. Cihaza Reset Atınız. Bir Süre Müdahale Etmeyiniz. Düzelmesini Bekleyiniz. Düzelmiyor İse Servis Çağırınız.

80 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Cihazın Bacasının Çekimin De Problem Yaşandığını Belirleyen Hata Bildirimleridir. Acil Olarak Kombi Bacasını Kontrol Ettirmeniz Gerekmektedir.

60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Hava Akım Sorunu Mevcut. Fanın Da Arıza Meydana Gelmiş Veya Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş Olabilir. Teknik Servis’ten Yardım Almanız Gereken Bir Durumdur.

70 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Ki Su Basıncı Düşük. Kombiye Su Basıldığı Takdir De Sorun Çözümlenecektir. Standart Su Bar Ayarı 1,5 Bardır.

50 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin Sıcak Su Akıtmasın Da Ki Etmen Olan Parçasın Da Hasar Meydana Gelmiş Durumda. Tüketici Sıcak Suyu Almakta Zorluk Çekebilir Veya Sıcak Su Hiç Akmayabilir. Sensör Değişirse Sorun Çözümlenir.

40 Ledi Yanıp Sönüyor İse : Kombinin İçerisin De Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensör Bulunmaktadır. Eğer Kombi De Bu 40 Ledi Yanıp Sönüyor İse Bu Sensör De Arıza Var Demektir. Cihazın Derecesi Yükseltilse De Petekler Isınmayabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

Alarko Trendy-D kombi

F5 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Hava Akımın Da Arıza Meydana Geldiği Belirten Koddur. Hava Prosestatı Arızalı Veya Baca Çekimi Yetersiz Olabilir. Servis Çağırınız.

F4 + Reset + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihaz Ateşlemeye Geçiyor Fakat Alev Almadığı İçin Çalışmıyor. Gazla İlgili Sorun Meydana Gelmiş Veya Gaz Grubu, İyonizasyon Yahut Kart Arızalı Olabilir. Alarko Servis İle Görüşmeniz Gerekir.

Trendy-D Kombi Kodlari, Trendy-D Hata Kodlari

Trendy-D Hata Kodlarinin Anlamlari

F4 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombi Ateşleme İşleminden Sonra Alevlemesi Sahte Oluyor. Bu Durumda Da Cihazın Verim Sağlaması Mümkün Olamaz. Sorunun Tespit Edilmesi İçin Servis Çağırmanız Gereken Durum Söz Konusudur.

F3 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Peteklere Sıcaklık Gitmesini Sağlayan Sensör De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcının Petekleri Isınmayabilir. Sensör Değişir İse Cihaz Da Eski Verimini Sağlayabilir. Alarko Trendy-D Servisi’ni Çağırınız.

F2 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Kombiden Sıcak Su Gelmesin De Baş Gösteren Parçalardan Biri Olan Ntc Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş. Bu Şekilde Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Tarafından Sensör Değişimi Gerekir.

F1 + Reset + İng Anahtarı Kodu : Kombiler De Aşırı Isınma Sorunu Olduğu Zamanlar Da İçerisin De Bulunan Limit Termostat Devreye Girerek Kombinin Zarar Görmesini Engeller. Eğer Ekranda Böyle Bir Kod Beliriyor İse Bu Sensör Görevini Yapamıyor Demektir. Cihaza Reset Atınız. Şayet Düzelmez İse Servis İle Görüşüp Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi Alınız.

F0 + İng Anahtarı Arıza Kodu : Cihazın Suyunun Azaldığını Veya Bittiğini Gösteren Arıza Kodudur. Kombinin Su Basıncı Düştüğü Zamanlar Da Cihaz Bu Arıza Kodunu Verir. Basıncı 1 İle 2 Arasına Getirip Kombinin Eski Çalışmasına Devam Etmesini Sağlayabilirsiniz. Eğer Su Basıncı Standart Seviye De İse Su Dolaşımında Arıza Meydana Gelmiştir. Alarko Kombi Servisi’ni Arayınız.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Ariston kombi arıza servis kodları

101: Aşırı Isınma

501: Alev Yok

103: Yetersiz Dolaşım

104: Yetersiz Dolaşım

105: Yetersiz Dolaşım

106: Yetersiz Dolaşım

107: Yetersiz Dolaşım

111: Yetersiz Dolaşım “Doldurma Tuşuna Bas”

601: Egzoz Dumanı Tahliye Arızası

305: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası

306: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası

307: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası

607: Ana Kart Arızası – Hava Sirkülasyonu

677: Ana Kart Arızası – Fan Arızası

Baymak Baxi Luna Arıza kodları

E01 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombide E01 Uyarısı Kombiye Gazın Gelmediğini Belirtmektedir. Bu Durumda Kombinin Elektronik Kartında Ya Da Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Yapılması Gereken İse Baxi Luna Kombi Servisi’ne Ulaşmaktır.

E02 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Söz Konusu Olduğunda Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Kısacası Termostat Arızalı İse Cihaz Kendini Otomatik Olarak Bloke Etmiştir. Cihaz İçin Kullanım Dışı Olmuş Da Diyebiliriz. Bu Durumda Baymak Servisi İle Görüşmelisiniz.

E03 Arıza Kodu : Baca Tip Kombilerde Baca Sensoru Yer Almaktadır. Baca Sensörünün Kombideki Görevi Kombinin Aynı Zamanda Ortamın Sıcaklığını Kontrol Etmek Ve Elektronik Karta Bunu Aktarmaktır. Bu Arıza Kodu Ekranda Beliriyor İse Sensör Görevini Gerçekleştirmiyordur. Kısa Sürede Baymak Baxi Luna Servisi’nden Yardım Almalısınız.

Baxi Luna Kombi Hataları, Baxi Luna Kombi Kodları

Baxi Luna Ariza Kodlarının Anlamları

E04 Arıza Kodu : Kombide Alev Olup Olmadığını Elektronik Karta Aktaran İyonizeysen Elektrotu Sinyal Alamadığında Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Gaz Akımında Bunun Yanı Sıra Atık Gaz Sisteminde Ya Da İyonizeysen Elektrotunda Sorun Olabilir. Baymak Servisi’ni Arayarak Yardım İstemelisiniz.

E05 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombide E05 Hata Kodu Var İse Kalorifer Sensöründe Sorun Vardır. Bu Durumda Kaloriferler Kesinlikle Isınmaz. Sorunun Çözümlenmesi Adına Baxi Luna Servisi Aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombide Bu Uyarı Kodu Yaz Kış Yaşanabilmektedir. Çünkü Bu Kodun Açıklaması Kombinin Sıcak Su Vermemesidir. Bu Durumda Kombide Sıcak Su İçin Çalışan Sensörünün Değişimi Gerekmektedir. Parça Değişimi İçin Mutlaka Baxi Luna Servisi İle Görüşünüz.

E10 Arıza Kodu : Kombide Suyun Azaldığını Belirten Uyarı Kodudur. Kombi Basıncını Kontrol Ederseniz 1 Barın Altında Olduğunu Görürsünüz. Kombiye Gerektiği Kadar (1,5 Bar) Su Basarsanız Kombi Çalışmaya Devam Edecektir.

E25 Arıza Kodu : Kombinin En Yüksek Sıcaklığa Ulaştığını Belirten Hata Kodudur. Baxi Luna Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ya Pompa Sıkışmıştır Ya Üç Yollu Vananın Konumu Değişmiştir Ya Eşanjör Tıkanmıştır Veya Kireçlenmiş Ya Da Kalorifer Filtreleri Tıkanmıştır. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Baxi Luna Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E35 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombide Beliren Bu Uyarı Kodu Cihazda Alevin Oluşmadığı Anlamındadır. Bu Durumda Cihazdan Sıcak Su Alamazsınız Aynı Zamanda Petekleriniz De Isınmaz. Cihaza Müdahale Etmeden Baymak Servisi Aramanız Gerekmektedir.

E80 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombi Ekranında E80 Uyarı Kodu Varsa Elektronik Kartta Sorun Var Demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Hemen Baymak Servisi Aramalısınız.

E97 Arıza Kodu : Elektrik Voltajı İle Alakalı Sorun Olduğunda Baxi Luna Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Daire Girişine Gelen Voltajlar Düşük Veya Cihazda Elektronik Kart Sorunu Var Diyebiliriz. Baxi Luna Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

E98/99 Arıza Kodu : Baxi Luna Kombide Her İki Hata Kodu Da Elektronik Kart Arızası Anlamına Gelmektedir. Kısa Sürede Baymak Servis İle Görüşüp Yardım Talebinde Bulunmalısınız.

Baymak Brötje kombi arıza servis kodları

E10 Arıza Kodu : Ortamdaki Sıcaklık Seviyesini Elektronik Karta Aktarmakta Olan Sensörde Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur Brötje Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E25 Arıza Kodu : Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten E25 Arıza Kodu Brötje Kombi Ekranında Belirdi İse Petekleriniz’den Verim Alamazsınız. Bu Durumda Direk Olarak Baymak Servisi İle Görüşmelisiniz.

Brotje Kombi Kodları, Brotje Ariza Kodlarının Açıklamaları

Brotje Kombi Hata Kodları

E28 Arıza Kodu : Yalnızca Bacalı Kombilerde Bulunan Baca Sensoru Ortamın Aynı Zamanda Kombinin Sıcaklığını Kontrol Eder Ve Bunu Karta Aktarır. Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ya Bu Sensörde Sorun Vardır Ya Da Bağlantılarında Kopukluk Vardır. Sensorun Görevini Yapmadığını Belirten Bu Hata Kodunda Direk Olarak Brötje Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

E50 Arıza Kodu : Brötje Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Sıcak Su Sorunu Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Sıcak Su Alamazsınız. Sebebi İse Sıcak Su Sensörünün Arızalı Olması Ve Değişime İhtiyacı Olmasıdır. Böyle Bir Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Brötje Kombi Servisi’ne Ulaşmanız Gerekmektedir.

E110 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Termostatı, Limit Termostatı (Stm) Brötje Kombinin İçinde Bulunan Su Aşırı Isınma Yaptığında Cihazı Bloke Eder. Göstergede Bu Uyarı Kodu Var İse Aşırı Isınma Termostatı Arızalıdır Veya Atık Gaz Sıcaklığını Elektronik Karta Aktaran Baca Sensöründe Problem Vardır. Baymak Servisi’ni Çağırmalısınız.

E119 Arıza Kodu : Brötje Kombinin Su Basınç Göstergesi Olması Gereken Değerin Altındadır. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kombiye İhtiyacı Olan Suyu Vermek Gerekir. Kombi Basınç Göstergesine Bakarsanız 0,3 Barın Altında Olduğunu Görürsünüz. Bu Durumda Kombiye Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Basınç Değerini 1,5 Bara Çıkarmalısınız. İşlem Sonrası Kombi Çalışmasına Devam Edecektir.

E125 Arıza Kodu : Brötje Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Varsa Kombi İçinde Bulunan Pompa Kalorifer Tesisatında Suyu Çeviremiyor Demektir. Ya Da Tesisatta Hava Vardır, Bu Sebeple Kombi Aşırı Isınma Sayesinde Arıza Uyarısı Veriyordur. Sorunun Çözümlenmesi İçin Brötje Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E130 Arıza Kodu : Brötje Kombide Baca Sensöründe Kısacası Ortam Aynı Zamanda Kombi İçindeki Sıcaklığı Ölçüp Elektronik Karta Aktaran Sensöründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Gösterir. Sorunun Ortadan Kalkması İçin Baymak Kombi Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

E133 Arıza Kodu : Kombiye Gelmekte Olan Gaz Girişinde Problem Olduğunu Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda Gaz Valfinde Ya Da Ana Karta Problem Olduğunu Söyleyebiliriz. Eğer Sorun Gaz Valfi İle Alakalı İse Kombiye Gaz Girişi Olmaz. Fakat Sorun Ana Kartla Alakalı İse Bu Durumda Ana Kart Gaz Valfine Görevini Yaptırmaz.

E151 Arıza Kodu : Cihazın Ekranında E151 Arıza Kodu Belirdi İse Bu Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirtir. Bu Durumda Cihaza Reset Atmanız Gerekmektedir. Reset İşlemi Sonrasında Bir Süre Kadar Bekleyin. Sorun Eğer Düzelmez İse Baymak Teknik Servis’i Arayınız.

E156 Arıza Kodu : Dairedeki Voltajın Düşük Durumda Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Voltaj Değeri 220 V A Dönene Kadar Cihaza Müdahale Etmeyin. Bu Durumda Baymak Brötje Servisi’ni Arayın Ve Voltaj Düzenlemeye Yarayan Regülatör Cihazını Talep Edin. Voltajlarla Alakalı Sorunlar Yaşanıyor İse Kombi Parçaları Hasar Görebilir. Bu Konudaki Bilgileri Baymak Servisi’nden Alabilirsiniz.

E160 Arıza Kodu : Hermetik Tip Kombinin Fan Motorunda Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketicinin Müdahalesi Gerekmez Bu Yüzden De Brötje Servisi’ni Aramalısınız.

E193 Arıza Kodu : Tesisatta Hava Olması Sebebi İle Cihaz Buna Bağlı Aşırı Isınma Durumu Yaşatıyordur. Bu Durumda Teknik Destek Adına Brötje Servisi’ni Arayınız.

E01 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Ekranında E01 Uyarısının Anlamı Cihazın Ateşlemeyi Sağlamamasıdır. Kombi Ateşleme Yapmadığında Verim De Alınamaz. Bu Nedenle De Sizin Bu Durumda Dolcevita Servisi’ne Ulaşmanız Gerekmektedir.

Baymak brötje E01 arıza kodu 


Tüm kombi arıza servis kodları

E02 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Aşırı Isınma Sebebi İle Kendini Bloke Ettiğinde Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Sorun Aşırı Isınma Termostatının Arıza Yapmasıdır. Baymak Dolcevita Servisi Aramalı Yardım İstemelisiniz.

E03 Arıza Kodu : Dolcevita Kombinin Atık Gaz Sisteminin Tam Anlamıyla Çalışmaması Sebebi İle Kombinin Arızaya Geçmesidir. Cihazın Baca Kontrolü Gerekir. Baca Çalışmasını Sorunsuz Gerçekleştiriyorsa Fan Motorunda Ya Da Proses Tatta Sorun Var Diyebiliriz. Baymak Dolcevita Servisi İle Görüşmelisiniz.

Dolcevita Kombi Kodları, Dolcevita Ariza Kodlarının Anlamları

Baymak Dolcevita Kombi Hata Kodları

E05 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunda Ekranda Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Peteklerinizle Alakalı Isınmama Sorunu Yaşarsınız. Durum Kalorifer Sensoru İle Alakalı Olabilir. Bu Yüzden De Arıza Tespiti Ve Müdahalesi İçin Dolcevita Servisi Aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Ekranında Beliren Bu Hatanın Açıklaması Sıcak Su Sensöründe Sorun Olduğudur. Bu Durumda Kombi Sıcak Su Vermez. Kombi Eğer Sıcak Suyu Verirse Belirli Bir Süre Kadar Verir Sonrasında Suyu Soğutur. Tüketici Müdahalesi Gerektirmeyen Bir Durum Olduğu İçin Direk Dolcevita Kombi Servisi Aranmalıdır.

E10 Arıza Kodu : Dolcevita Kombide Su Basınç Göstergesinin 0,3 Barın Altında Olduğunu Yani Kombinin Suyunun Azaldığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Kombinin Altında Bulunan Doldurma Musluğunu Açmalı Kombiye 1,5 Bara Gelene Kadar Su Basmalısınız. Sonrasında Dolcevita Kombi Çalışacaktır.

E25/26 Arıza Kodu : Dolcevita Kombide Her İki Uyarıdan Biri Bulunuyor İse Muhtemel Pompa Hatasıdır. Bu Durumda Cihazda Birden Fazla Sorun Olabilir. Mesela Petekler Isınmaya Bilir, Kombi Ses Yapabilir Ya Da Kombi Hiç Çalışmıyor Olabilir. Bu Gibi Durumlarda Arızanın Hem Tespiti Hem De Çözümü İçin Baymak Servisi’nden Yardım Almalısınız.

E35 Arıza Kodu : Bu Uyarı Kodu Kombi Ekranında Belirdi İse Cihazın Ateşleme Yaptığı Fakat Alev Oluşturmadığı Anlamına Gelir. Kombiye Üç Kez Reset Atmanız Gerekmektedir. Reset Sonrasında Kombi Ekranında Hala Bu Uyarı Kodu Beliriyor İse Bu Durumda Baymak Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E96 Arıza Kodu : Daireye Gelen Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Kombi E96 Uyarı Kodu Verir. Bu Durumda Voltaj Düzenleyicisi Olarak Bilinen Regülatör Cihazı Kullanmanız Gerekmektedir.

Baymak Arıza Kodları

E01: Gaz Beslemesi – Blokajı Arızası

E02: Emniyet Termostat Sensoru Arızası

E03: Baca Termostat Sensoru / Baca Basınç Sensoru Arızası

E05: Isıtma Devresi Ntc Sensor Arızası

E06: Kullanım Suyu Devresi Ntc Sensor Arızası

E10: Düşük Su Basıncı

E25: Maximum Sıcaklık Uyarısı

E35: Alev Oluşumu Arızası

Eco 280fi

Eco 280fi Ariza Kodları, Eco 280fi Hata Kodları

Eco 280fi Kombi Ariza Kodlarının Anlamları

Neon1 Kapalı, Neon2 Açıksa; Kombiye Gaz Girişin De Arıza Yaşadığını Bildiren Hatadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor, Ateşleme Yapamadığı İçin De Verim Sağlamıyor. Gaz Gurubunda, Kartta, İyonizeysen Da Sorun Olabilir. Baymak Servisi İle Görüşmeniz Gerekir.

Neon1 Kapalı, Neon2 Hızlı Yanıp Sönüyorsa; Baca İşleyişin De Arıza Olduğunu Belirten İşlevdir. Eğer Kombi Bacalıysa Baca Sensöründe, Hermetikse Hava Prosestatı Veya Fan Motorun Da Arıza Olabilir. Baymak Kombi Servisi İle Görüşünüz.

Neon1 Kapalı, Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa; Kombi Su Basıncı Düşük Durumda. Cihaza Standart Su Ayarına Yani 1,5 Bara Kadar Su Basılması Gerekir. Daha Sonrasın Da Kombi Eski Çalışma Sistemine Dönecektir.

Neon1 Ve Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa; Ntc Sensör Arızası Olarak Bilinen Hata Işıklarıdır. Bu Işıklar Yanıp Sönüyor İse Kombi De Ya Sıcak Su Arızası Meydana Gelir Ya Da Kalorifer Petekleri Isınmaz. Hangi Sensorun Arızalı Olduğunu Tespit İçin Servis İle Görüşünüz.

Neon1 Yavaş Yanıp Sönüyorsa, Neon2 Açıksa; Kombi De Fazla Isınma Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Sorunu Yaşanmaktadır. Baymak Teknik Servis İle Görüşerek Servis İsteyiniz.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Baymak Energy kombi arıza servis kodları

E01 Arıza Kodu : Energy Kombide Bu Uyarı Kodu Varsa Kombinin Ateşleme Yapmadığını Belirtir. Bu Durumda Kombiden Verim Alınması Beklenilemez. Yani Kombi Hem Sıcak Su İhtiyacını Hem De Isınma İhtiyacını Karşılamaz. Tüketici Olarak Yapılabilecek Bir İşlem Olmamaktadır. Energy Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E02 Arıza Kodu : Kombide Fazla Isınma Söz Konusu Oldu İse Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Bu Durumda Tüketicinin Yapabileceği İşlem Yoktur. Yapılması Gereken İse Energy Kombi Servisi İle İletişime Geçmektir.

E03 Arıza Kodu : Energy Kombi Ekranında E03 Hata Kodu Belirdi İse Atık Gaz Sisteminde Bulunan Hava Akış Anahtarında Sorun Vardır. Hava Soğuk İse Sert Hava Koşulları Sebebi İle Rüzgârın Bacadan Ters Üflemesi İle Atık Gazı Kombi Aktaramaz Ve Bu Sebeple Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Hava Şartları Normal Durumda İse Hava Prosestatı Ya Da Atık Gazı Dışarıya Ulaştıran Aynı Zamanda Temiz Havayı Dışarıdan İçeriye Ulaştıran Fan Motorunda Sorun Olduğunu Söyleyebiliriz. Bu Durumda Energy Kombi Servisi İle Görüşmelisiniz.

E05 Arıza Kodu : Energy Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Var İse Kalorifer Sensorun De Sorun Vardır. Tesisat Isı Sensoru Arızalı Ya Da Hasar Görmüş Diyebiliriz. Bu Durumda Sensör Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Direk Olarak Baymak Energy Servisi İle Görüşmelisiniz.

Energy Kombi Kodları, Energy Hata Kodlarının Anlamları

Baymak Energy Ariza Kodları Nelerdir

E06 Arıza Kodu : Energy Kombide Sıcak Su Alınamadığı Durumlarda Genellikle Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Kombi Sıcak Su Vermez Çünkü Sıcak Su Sensoru Değişimi Gerekir. Energy Teknik Servisi Aramalı Yardım İstemelisiniz.

E10 Arıza Kodu : Kombideki Su Bittiği Zaman Ekranda Bulunan Hata Kodudur. Kombi Göstergesinde Bu Hata Kodu Var İse Cihazın Basıncı 1 Barın Altında Demektir. Kombi Basıncını Dolum Vanası İle 1,5 Bara Getirin Sonrasında Cihaz Çalışmasına Kaldığı Yerden Devam Edecektir.

E25/26 Arıza Kodu : Energy Kombide Oluşan Her İki Hata Kodunun Açıklaması Da Aynıdır. Bu Uyarı Kodlarından Biri Kombide Ekranında Belirdi İse Pompa Arızalı Diyebiliriz. Sorunun Pompayla Alakalı Olup Olmadığını Öğrenmeniz İçin Energy Kombi Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.

E35 Arıza Kodu : E35 Arızası Energy Kombinin Ateşleme Yaptığını Fakat Alev Algılamadığını Belirtmektedir. Bu Durumda Kombiye Reset Atılmalıdır. Reset İşleminden Sonra Energy Kombi Hala E35 Uyarısı Veriyor İse Baymak Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

E96 Arıza Kodu : Kombiye Ulaşan Voltajın Düşük Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Voltaj Düzenleyici Regülatör Kullanmalısınız. Regülatör Kullanımı Sonrasında Kombi Ekranında Bulunan E96 Uyarısı Silinecek Kombi Çalışacaktır.

Baymak Falke kombi arıza servis kodları

E01 Arıza Kodu : Falke Kombide Bu Uyarı Kodu Varsa Cihaza Gaz Girişi Yetersizdir. Y Da Gaz Geliyordur Fakat Gaz Valfinde Sorun Olması Sebebi İle Cihaz Bunu Algılamıyordur. Cihazın Elektronik Kartında Sorun Olabilir. Bunun Yanı Sıra Gaz Valfi Çalışmıyor Olabilir. Sorunun Biran Önce Çözümlenmesi İçin Falke Kombi Servisi’ni Arayınız.

E02 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaz Bloke Olmuştur. Bu Şekilde Kombiyi Kullanamazsınız. Problemin Ortadan Kalkması İçin Falke Servisi’ni Aramalısınız.

Falke Ariza Kodlarının Anlamları, Falke Hata Kodları

Falke Ariza Kod Açıklamaları

E03 Arıza Kodu : Gaz Sıcaklığını Elektronik Karta Aktaran Ya Da Kombi İçinde Yer Alan Su Aşırı Isındığında Kombiyi Bloke Eden Aşırı Isınma Termostatında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Direk Falke Kombi Servisi’nden Yardım Almalısınız.

E05 Arıza Kodu : Falke Kombi Ekranında E05 Arıza Kodu Belirdi İse Isınma Sensöründe Sorun Olduğu Anlamına Gelmektedir. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur. Kalorifer Isınmasında Sorun Vardır Ve Direk Falke Servisi’ni 0212 425 09 09 Numaralı Telefondan Aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensöründe Arıza Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensör Değişimi Gerekmektedir. Falke Kombi Böyle Bir Hata Kodu Verdiğinde Kombiden Sıcak Su Alamazsınız. Baymak Falke Servisi’ni Arayıp Bu Konuda Yardım Almanız Gerekmektedir.

E10 Arıza Kodu : Falke Kombide E10 Arızası Kombi Su Basınının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösterir. Bu Durumda Kombi Çalışmaz. Kombinin Altında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açmalı Kombi Basıncını 1, Bara Yükseltmelisiniz. Kombi Basıcını Bu Değere Getirdiğinizde Kombi Çalışacaktır.

E25 Arıza Kodu : Falke Kombide Bu Uyarı Kodu Maksimum Sıcaklık Anlamındadır. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmeniz Mümkün Olmamaktadır. Sorunun Birden Çok Sebebi Olabilmektedir. Mesela Kalorifer Filtresi Tıkalı, Pompa Sıkışık, Eşanjör Kireçli Ya Da Üç Yolu Vana Konum Değiştiriyor Olabilir. Falke Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E35 Arıza Kodu : Falke Kombide Cihazın Ateşlemeyi Sağladığını Fakat Alev Oluşturmadığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Cihazı Resetlemeniz Gerekmektedir.

Baymak Lambert Arıza kodları

E01 Arıza Kodu : Lambert Kombinin Ateşlemeyi Başarıyla Yapmadığını Belirten Hata Kodudur. Kombide Ateşleme Başarısızlığı Da Diyebiliriz. Kombi Ateşlemeyi Yapmadığı İçin Hem Sıcak Su Alamazsınız Hem De Petekleriniz Isıtma Yapmaz. Bu Durumda Kombiye Reset Atmak Gerekir. Reset İşlemini Üç Kez Tekrarlamanız Gerekmektedir.

E02 Arıza Kodu : Kombinin Aşırı Isınma Termostat Hatası Verdiğini Gösteren Hata Kodudur. Kısacası Cihazın Aşırı Isınma Sebebi İle Bloke Olduğunu Yani Kullanım Dışı Olduğunu Söyleyebiliriz. Bu Durumda Sizin Direk Olarak Lambert Kombi Servisi’ne Ulaşmanız Gerekmektedir.

Lambert Kombi Kodları, Lambert Ariza Kodlarının Anlamları

Baymak Lambert Kombi arıza servis Kodları

E03 Arıza Kodu : Atık Gaz Sisteminin İyi Şekilde Çalışmaması Sebebi İle Kombinin Arızaya Geçtiğini Belirtir. Bu Durumda Cihaz Bacalı İse Baca Yerinden Çıkmış Diyebiliriz. Baymak Kombi Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.

E05 Arıza Kodu : Lambert Kombide E05 Hata Kodu Kalorifer Tesisatı Sensörünün Arızalı Olduğu Anlamına Gelmektedir. Lambert Kombide Genellikle Kış Mevsiminde Bu Arıza Kodu Ekranda Belirebilmektedir. Sorunun Çözümlenmesi İçin Lambert Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Kombi De Sıcak Su Arızasının Yaşandığını Belirleyen E06 Arıza Kodu Ekran Da Olduğu Sürece Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Öncelikle Kombinin Su Basıncına Bakınız. Düşükse 1,5 Bara Kadar Su Basınız. Fakat Basınç Normal Ve Kombi Hala Sıcak Su Vermiyor İse Sensör Arızalı Olabilir. Baymak Servisi İle Görüşmeniz Gereken Bir Durumdur.

E10 Arıza Kodu : Kombide Mevcut Olan Su Basıncının Düşük Olduğu Anlamına Gelmektedir. Cihazın İyi Şekilde Verim Sağlaması İçin İçerisin De 1 İle 2 Arasına Gelecek Kadar Su Basılması Gerekir. Su Basma İşleminden Sonra Kombi Çalışır Durumuna Geri Dönecektir.

E25/26 Arıza Kodu : Pompanın Arıza Yaptığı Anlamına Gelen Bu Arıza Kodunda Kullanıcının Birkaç Arıza Birden Yaşaması Söz Konusu Olabilir. Mesela Petekler Isınmayabilir, Cihaz Ses Yapabilir, Sıcak Su Akışında Sorun Meydana Gelebilir. Teknik Servis Çağırarak Yardım İstemeniz Gerekir.

E35 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme Denemesi Yaptıktan Sonra Alevlenme Almadığını Belirten Koddur. Bu Sorun Da Cihaz Alev Almadığı İçin Kombi Çalışma Sergilemez. Baymak Servisi’ni Arayarak Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi Almanız Gerekir.

E96 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajlar Da Düşüklük Yaşandığını Ve Bu Sebeple De Cihazın Çalışmadığını Belirtmek İsteyen Arıza Kodudur. Bu Kodda Kullanıcı Regülatör Kullanmalıdır. Çünkü Bu Sorun Sık Sık Yaşanırsa Cihaza Kalıcı Hasarlar Verebilir.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Baymak Lambert Attivo arıza servis kodları

E01 Arıza Hatası : Kombiye Olan Gaz Girişinin Yetersiz Durumda Olduğunu Belirten Koddur. Yani Bu Durumda Cihaz Ateşleme Yapamaz Ve Verim Sağlamaz. Ana Kartta Yahut Gaz Gurubun Da Sorun Oluşmuş Olabilir. Baymak Servisi İle Görüşerek Yardım İsteyiniz.

E02 Arıza Hatası : Kombi Fazla Isınmış Ve Kullanım Dışı Olmuş Durumda. Bu Şekilde Kombi Kullanılması Mümkün Olmamaktadır. Limit Termostat Hasar Görmüş Olabilir. Baymak Kombi Servis İle Görüşmeniz Gerekir.

Lambert Attivo Kombi Kodları, Lambert Attivo Kombi Hataları

Baymak Lambert Attivo Ariza Kodlarının Anlamları

E03 Arıza Hatası : Baca Tip Kombi Çeşitlerin De Baca Sensörünün Hasar Gördüğünü Belirten Koddur. Bu Şekilde Kombinin Ve Ortamın Isısını Ölçmeye Yarayan Bu Aparat İşlevini Yerine Getiremez Ve Elektronik Karta Bilgi Yollayamaz. Baymak Teknik Servis İle Görüşünüz.

E05 Arıza Hatası : Tesisatı Isıtma Amaçlı Kullanılan Sensorun Hasarlı Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Gösterge De Belirdiği Sırada Kombinin Petekleri Isıtmada Zorluk Yaşadığını Anlayabiliriz. Sensör Değişirse Problem Ortadan Kalkacaktır. Servisi Arayarak Yardım Talebin De Bulunmanız Gerekir.

E06 Arıza Hatası : Sık Yaşanan Arıza Kodlarından Biri Olan E06 Hata Kodu, Cihazın Sıcak Su Vermediğini Belirten Koddur. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Kullanıcı Sıcak Su Alamaz.

E10 Arıza Hatası : Cihazın Su Basıncın Da Düşme Yaşandığını Gösteren Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodu İle Karşılaştığınız Zaman Cihaza Su Basmanız Gerektiğini Anlayabilirsiniz. Su Basıncı 1,5 Bara Ulaşana Kadar Su Basmanız Gerekir. Daha Sonrasın Da Arıza Kodu Devam Ederse Cihaza Bir Defa Reset Atarsanız Kombi Eski Çalışma Sistemine Geri Dönecektir.

E25 Arıza Hatası : Kombide Aşırı Isınmam Oluştuğu Zamanlarda Cihazda E25 Kombi Hata Kodu Belirmektedir. Bu Kod Filtrelerin Tıkandığını, Ana Eşanjörün Kireçlendiğini, Pompanın Sıkışmaya Uğradığını Veya Üç Yollu Vanada Konum Değiştirme Olabileceğini Anlatmaktadır. Konuyla Alakalı Olarak Servis Desteği İstemeniz Gerekir.

E35 Arıza Hatası : Cihazın Alev Almadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Gösterge De Belirdiği Zaman Kombiye Gaz Girişi Mevcut Mu Vanalar Açık Mı Bakınız. Eğer Vanalar Açıksa Cihaza Birkaç Kez Üst Üste Olmak Şartı İle Reset Atınız. Resetten Sonra Da Kombi Düzelmez İse Gaz Valfinde, İyonlarda, Elektrotlar Da Veya Kartta Sorun Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

Baymak Luna arıza servis kodları

E01 Arıza Kodu : Kombiye Gaz Girişinde Problem Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Baxi Luna Kombinin Gaz Valfi Ya Da Ana Kartı Arızalı Diyebiliriz. Bu Parçaların İkisinden Birinin Arızalı Olması Demek Kombiye Gaz Girişinin Yeterli Olmadığı Anlamına Gelir Ve Bu Durumda Cihaz Çalışmaz. Yapmanız Gereken Luna Kombi Servisi’ni Aramaktır.

E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Termostatı Veya Limit Termostatı Arızalı Olduğunda Luna Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Kombinin İçindeki Su Aşırı Isınır İse Limit Termostatı Direk Kombiyi Bloke Eder. Bu Durumda Kombinin Parçalarında Sorun Olduğunu Söyleyebiliriz. Yalnız Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur, Baymak Luna Servisi İle Görüşmelisiniz.

Luna Kombi Kodlarının Açıklamaları, Luna Ariza Kodları

Baymak Luna Kombi Hata Kodları

E03 Arıza Kodu : Baca Tip Kombilerde Baca Sensöründe Sorun Olduğunda Ya Da Kablolarında Kopma Meydana Geldiğinde Luna Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Baca Sensoru Ortam Ve Aynı Zamanda Kombinin İç Sıcaklığını Ölçme, Bu Durumu Elektronik Karta Aktarma Görevindedir. Cihaza Müdahale Etmemeli Direk Olarak Baymak Luna Servisi Çağrı Merkezini Aramalısınız.

E05 Arıza Kodu : Tesisat Sensöründe Problem Olduğunda Ya Da Arıza Oluştuğunda Luna Kombi Ekranında E05 Arıza Kodu Belirir. Bu Durumda Direk Olarak Sensör Değişimi Gerekeceği İçin Luna Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

E06 Arıza Kodu : Luna Kombide E06 Arıza Kodu Sıcak Su Sensöründe Sorun Olduğu Anlamındadır. Bu Durumda Sensör Değişimi Yapılana Kadar Kombi Sıcak Su Sağlamaz.

E10 Arıza Kodu : Luna Kombide Basınç Göstergesinin Azaldığını Daha Doğrusu Kombinin Suyunun Azaldığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Kombinin Doldurma Musluğunu Açmalı Kombiye 1,5 Bara Kadar Su Basmalısınız. Bu İşlem Sonrasında Kombi Ekranında Bulunan Arıza Kodu Yok Olacak Kombi Yeniden Çalışacaktır.

E25 Arıza Kodu : Cihazın Çok Fazla Isındığı Anlamına Gelen Hata Kodudur. Bu Durumda Eşanjör Tıkalı, Kalorifer Filtresi Kirli, Üç Yollu Vana Konum Değiştiriyor Ya Da Pompa Sıkışıyor Diyebiliriz.

E35 Arıza Kodu : Luna Kombinin Alev Oluşturmada Güçlük Çektiğini Ve Alevi Oluşturmadığını Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda Kombi Ateşlemeyi Yapar Fakat Alev Oluşumu Engellenir. Arızanın Çözümlenmesi Ve Sorunun Giderilmesi İçin Luna Servisi İle Görüşmelisiniz.

E80 Arıza Kodu : Luna Kombi Ekranında E80 Uyarısı Varsa Bu Kombinin Beyninde Yani Ana Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelmektedir. Baymak Luna Servisi’ni Arayarak Yardım Talebinde Bulunun.

E97 Arıza Kodu : Luna Kombide Beliren E97 Arıza Kodu Elektrik Voltajlarından Kaynaklanmaktadır. Daireye Gelen Voltaj Düşük İse Ya Da Kombinin Ana Kartında Sorun Varsa Bu Uyarı Kodu Kombi Ekranında Belirir. Bu Durumda Luna Servisi İle Görüşmelisiniz.

E98/99 Arıza Kodu : Luna Kombi Ekranında Bu İki Hata Kodundan Biri Varsa Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Anlayabiliriz.

Star kombi arıza servis kodları

E10 Arıza Kodu : Dairenin Sıcaklığını Ana Karta Aktaran Sensörde Sorun Olduğunda Star Kombide Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Sensorun Görevini Gerçekleştirmediğini Söyleyebiliriz. Teknik Destek Ve Yardım İçin Star Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

E20 Arıza Kodu : Star Kombinin Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunda Göstergede Bu Hata Kodu Belirir. Bu Durumda Petekler Hiçbir Şekilde Isı Sağlamaz. Star Kombi Servisi’ni Arayarak Bu Konuda Yardım Alınız.

E28 Arıza Kodu : Bacalı Kombilerde Bulunan Baca Sensoru Arıza Yaptığı Zaman Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Ortamın Aynı Zamanda Kombinin İç Sıcaklığını Algılayıp Sonrasında Elektronik Karta Bilgisini Veren Parçada Sorun Olduğunu Söyleyebiliriz. Baymak Star Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

Star Kombi Kodlarının Anlamları, Star Kombi Hata Kodları

Baymak Brotje Star Ariza Kodları

E50 Arıza Kodu : Star Kombide Sıcak Su Sensöründe Sorun Olduğunda Kombide E50 Uyarı Kodu Belirir. Oldukça Çok Yaşanan Bu Arızada Yapabileceğiniz İşlem Olmamaktadır. Yapmanız Gereken Tek Şey İse Sensör Değişimi Gerekeceği İçin Star Kombi Servisi’nden Yardım Almaktır.

E110 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Termostatın Da Sorun Ya Da Hasar Var İse Kombi Göstergesinde E110 Arıza Kodu Belirmektedir. Kombide Aşırı Isınma Termostatının Görevi; Kombi İçindeki Su Fazla Isındığı Zaman Direk Devreye Girmek Ve Cihazı Bloke Etmektir. Bu Durumda Sizin Direk Baymak Kombi Servisi’nden Yardım Almanız Gerekmektedir.

E119 Arıza Kodu : Star Kombideki Suyun Azaldığını Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombinin Alt Tarafında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açmalı Ve Basıncı 1,5 Bar Değerine Ulaştırmalısınız. İşlem Sonrası Doldurma Musluğunu Kapatın Cihaz Çalışmasına Devam Edecektir.

E125 Arıza Kodu : Star Kombi Ekranında E125 Arıza Uyarısı Var İse Cihazın İçinde Yer Alan Pompa Kalorifer Tesisatındaki Suyu Çevirme Görevini Yapmıyordur. Bu Durumda Sorunun Tespiti Ve Çözümü İçin Star Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

E130 Arıza Kodu : Ortamdaki Sıcaklığı Kombiye Aktaran Baca Sensöründe Arıza Olduğunda Kombide Bu Uyarı Kodu Mevcut Olur. Yani Bu Durumda Sensör Faz Isınmış Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Star Kombi Servisi’ni Arayınız.

E133 Arıza Kodu : Star Kombide E133 Arızası Kombinin Ateşleme Yapmadığını Yani Alev Oluşturmadığını Bildirir. Bunun Sebebi İse Kombinin Ateşleme Yapacak Gazı Bulamamasıdır. Bu Durumda Gaz Vanaları Kontrol Edilmeli Açık Duruma Getirilmelidir. Gaz Açık İse Gazın Kesilip Kesilmediğine Dikkat Edilmelidir. Sorun Yok İse Star Kombi Servisi’nden Yardım Alınız.

E151 Arıza Kodu : Star Kombide Elektronik Kart Arızasının Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihaza Elektrik Girişi Olmaz Ve Dolayısıyla Cihaz Çalışmaz. Bu Durumda Ya Kart Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Baymak Star Servisi’ni Arayarak Yardım İstemelisiniz.

E156 Arıza Kodu : Bu Hata Kodu Star Kombi Üzerinde Belirdi İse Cihaz Düşük Voltaj Sebebi İle Kapanmaktadır. Bunun Sebebi İse Voltajı Güçsüz Bulmasıdır. Voltaj Düzelene Kadar Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur. Voltaj Düzenleyici Regülatör Kullanmanız Gerekmektedir. Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Kombide Bulunan Parçalarda Yanma Ya Da Arıza Oluşma Olasılığı Fazladır. Voltaj Düzenleyici Regülatör Cihazı Sahibi Olmak İçin Baymak Star Kombi Servisi İle Görüşmelisiniz.

E160 Arıza Kodu : Cihazın Yanma İçin Gereken Havayı Dışarıdan Alan Kötü Gazı İse Dışarıya Aktaran Fan Motorunda Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Star Kombide Bu Uyarı Kodu Belirir İse Cihaz Çalışırken Ses Yapabilir Ya Da Çalışmasını Durdurabilir. Kısa Sürede Star Kombi Servisi’nden Yardım Almanız Gerekmektedir.

E193 Arıza Kodu : Tesisatta Hava Oluştuğunda Star Kombi Göstergesinde Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Hava Oluşumu Sebebi İle Kombide Aşırı Isınma Meydana Gelmiş Demektir. Bu Duruma Tüketici Olarak Müdahaleniz Söz Konusu Değildir.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Bosch kombi arıza servis kodları

Bosch Kombi 2 Adet Yatık T Uyarısı

Kombinizde herhangi bir sorun yoktur. Kombi ilk çalıştırma esnasında yada yaz konumundan kış konumuna alındığında böyle bir uyarı verir. Kombi 15-20 dakika çalıştıktan sonra içerisindeki yoğuşma sifon suyu kabı dolar ve yatık T uyarısı otomatik olarak kapanır.

Bosch Kombi Lo Uyarısı
Kombi çocuk kilidi açık ( Lock ). Kilit simgesine basılı tutarak tuş kilidini kapatın.

A7: Sıcak kullanım suyu sensörü (DHW-NTC) arızalı.

A8: BUS iletişiminde kesinti.

b1: Kod anahtarı algılanmıyor.

b2 veya b3: Dâhili hata.(Elektronik kart)

C4: Baca sorunu (Fan sorunu)

C6: Fan çalışmıyor.

CC: Dış hava sensörü algılanmıyor.

CE: Aşırı sıcaklık (Pompa tıkalı,arızalı) Sirkülasyon sorunu

d3: 8 ve 9 köprüsü eksik veya harici sıcaklık limit örü devreye girmiş.

d5: Harici (extern) sıcaklık sensörü arızalı (Denge kabı).

E2: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.

E9: Isı bloğundaki emniyet termostatı (STB), atık gaz emniyet sensörü veya düşük basınç emniyet şalteri devreye girmiş.

EA: Alev algılanmıyor.

F0: Dahili hata.

F1: Dahili hata.

F7: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.

FA: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.

Fd: Yanlışlıkla ve de uzun süreli olarak reset butonuna basılmış.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Buderus kombi arıza servis kodları

Buderus kombi de sıcak suyu açtığım da peteklerim ısınıyor arızası ne olabilir?

Sıcak suyu ilk açtığınız da bazen iki peteğin ısınması normal ama tamamı ısınıyorsa üç yollu vanada arıza olabilir. Teknik servis çağırmanız gerekmektedir.

Buderus kombi 2P arızası veriyor sorunu ne olabilir?

Isıtma sistemin de ani ısınma meydana geliyor demektir. Filtre tıkalı, pompa arızalı, eşanjör tıkanmış veya bypass hattın da arıza olabilir. Sorunun çözümü için Buderus teknik servise başvurmanız gerekmektedir.

Kombi 3A hata kodu gösteriyor anlamı nedir?

Buderus kombi de 3A arıza kodu fanın arızalı olduğu anlamına gelmektedir. Değişimi veya tamiri gereklidir. Buderus teknik tamir servisine başvurmanız gerekmektedir.

Buderus 9C arıza kodu veriyor, sorun nasıl çözümlenir?

Elektronik kartınız da ki kod anahtarını algılamıyor, değişimi gerekmektedir. Buderus kombi teknik servisine başvurunuz.

Buderus kombi A6 arızası veriyor, sorun nedir?

Cihazınız da su azalmış. Suyu tamamlayıp kombiyi tekrar çalıştırınız. Düzelmediği takdir de Buderus servisine başvurunuz.

Buderus kombime elektrik geliyor fakat çalışmıyor, sorun nedir?

Buderus kombiye elektrik geliyor fakat çalışmıyor ise elektronik kartın sigortası atmış veya kart arızalanmış olabilir. Buderus teknik servisini çağırmanız gerekmektedir.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Demirdöküm Atron kombi arıza servis kodları

F1 Arıza Kodu : Atron Kombide Aşırı Isınma Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatında Sorun Var Diyebiliriz. Parça Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Atron Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.

F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinde Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Sörü Arızalı Olduğu İçin Kombi Sıcak Su Vermez. Sorunun Çözümlenmesi İçin Sensor Değişimi Gerekmektedir. Bunun İçin Atron Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

Atron Kombi Kodları, Atron Hata Kodları

Demirdöküm Atron Ariza Kodlarının Anlamları

F3 Arıza Kodu : Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Bağlantı Sorunu Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Müdahale Edebileceğiniz Herhangi Bir İşlem Olmamaktadır.

F4 Arıza Kodu : Cihazın Ateşlemeyi Yapmadığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Cihaz Ateşlemeyi Sağlamadığı İçin Verimli Olmaz. Bu Nedenle De Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonda Sorun Var Diyebiliriz.

F5 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz.

F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.

F7 Arıza Kodu : Kombi Ekranında F7 Hata Kodu Belirdi İse Gaz Armatürün De Sorun Var Demektir. Gaz Armatöründe Sorun Olduğu İçin Cihaz Ateşleme Yapmaz Doğal Olarak Da Kombi Verim Sağlamaz.

F8 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat Devresine Göndermekte Olduğu Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir.

F9 Arıza Kodu : Proses Tatta Kısa Devre Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Bu Sebeple De Hava Akışını Sağlamıyor Diyebiliriz. Parça Değişimi Sonrasında Sorun Çözümlenecektir.

F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.

F11 Arıza Kodu : Atron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Su Akışı Sağlanmıyor Demektir. Bu Durumda Kombi İçinde Su Dolaşımı Olmuyor Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Atron Servisi’ni Aramalısınız.

F12 Arıza Kodu : Daireye Gelen Voltajın 165 V Altında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Kullanmamalı Voltaj Dengeleyici Özellikte Olan Regülatör Cihazını Kullanmalısınız. Aksi Taktirde Cihazın İçinde Bulunan Parçaları Zarar Görerek Yanabilir.

F13 Arıza Kodu : Atron Kombinin Kalorifer Gidiş Ve Dönüş Sensörlerinin Arasındaki Sıcaklık Farkında Problem Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.

Demirdöküm İsofast kombi arıza servis kodları

F01/F04 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ateşleme Başarısızlığı Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ateşlemeyi Yapmaması Sebebi İle Cihazdan Verim Alınamaz. Bu Durumda İyonizeysen Sorunu Var Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin De İsofast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F02 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Akışının Sağlanmadığı Anlamına Gelir. Bunun Nedeni Prosestatın Arızalı Olmasıdır. Bu Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F03 Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Cihaz 2 Saat 40 Dakika İçinde Sorunu Yaşattırıyor İse Proses Tatta Sorun Vardır. Çözümü İçin Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalısınız.

F05 Arıza Kodu : Kombide Sıkça Karşılaşılan F05 Arıza Kodunun Açıklaması Aşırı Isınmadır. Kısacası Cihazın Aşırı Isınma Termostatı Olan Limit Sen Sörü Hasar Görme Sebebi İle Cihaz Arızaya Geçiyor Diyebiliriz. Bu Konuda Yardımları Demir Döküm İsofast Servisi’nden Alabilirsiniz.

İsofast Kombi Kodları, İsofast Hata Kodları

Demirdöküm İsofast Ariza Kodları Nelerdir

F06 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Peteklerin Isınmasını Sağlayan Sensor Arızalı Diyebiliriz. Sensor Değişimi Gerektiği İçin Demir Döküm Teknik Servisi Aramalısınız.

F07 Arıza Kodu : Kombinin Sıcak Su Devresi İçin Çalışan Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor Arızalı Olduğu İçin Kombiden Sıcak Su Alamazsınız. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm İsofast Servisi’ne Ulaşmalısınız.

F08 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Sen Sörleri Arızalı Demektir. Yalnız Önemli Olan Hangi Sensorun Arıza Yaptığını Bulabilmektir. Kombi Bu Hata Kodunu Veriyor İse Birden Çok Sen Sörde Sorun Olabilir. Bu Durumda Hem Arıza Tespiti Hem De Müdahalesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım Almalısınız.

F09 Arıza Kodu : Sıcak Su Sen Sörünün Arızalı Olduğu Ve Dolayısıyla Da Kombide Sıcak Su Sorununun Yaşandığı Arıza Kodudur. Sıcak Su Sen Sörünün Değişimi Gerektiği İçin İsofast Kombi Servisi’nden Yardım İstemelisiniz.

F10 Arıza Kodu : Kombinin Kalorifer Devresine Gönderdiği Suyun Dönüş Sıcaklığını Kontrol Eden Sen Söründe Hata Oluştuğunu Ve Bu Sebeple De Sensorun Görevini Gerçekleştirmediğini Belirten Hata Kodudur. Böyle Bir Durumda Demir Döküm İsofast Servisi’nden Yardım Almalısınız.

F11 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ana Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Kombi Bu Durumda Çalışmaz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığı Zaman İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Ekran Kartının Ya Değişimi Ya Da Tamiri Gerekmektedir. Bu Durumda Gereken Yardımları Demir Döküm İsofast Servisi’nden Almalısınız.

F13 Arıza Kodu : İsofast Kombinizin Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ana Kartta Sorun Var Demektir. Böyle Bir Durumda Kart Teknik Bir Sorun Sebebi İle Arızalanmıştır. Değişimi Ya Da Tamiri Gerekebilir. Bu Durumda İsofast Kombi Çalışmaz. Sorunun Çözüme Ulaşması İçin Demir Döküm Teknik Servisi’ni Arayınız.

F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Su Sıcaklık Derecesinin 95 0C Den Fazla Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Derecede Kendiliğinden Yükselme Oluyorsa Cihaza Müdahale Etmemeli Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalısınız.

F15 Arıza Kodu : Cihazın Gaz Mekanizmasında Üç Yollu Vanaya Ait Olan Step Motorda Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Step Motor Değişimi Gerekebilir. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Demir Döküm Kombi Servisi’nden Yardım Almalısınız.

F16 Arıza Kodu : Brülörün Sönmesine Rağmen Ateşlemenin Hala Devam Ettiğini Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda İsofast Kombide İyonizeysen Sorunu Yaşanıyor Diyebiliriz. Konu Hakkındaki Yardımları Demir Döküm Kombi Servisi’nden Almalısınız.

F17 Arıza Kodu : İsofast Kombiye Gelen Voltajın 170 V Değerinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihaz Bu Sorunu Sürekli Olarak Yaşattırıyor İse Bu Durumda Cihazda Bulunan Parçalar Zarar Görüp Yanabilir. Voltaj Düzenleyicisi Diye Bilinen Regülatör Cihazını Kullanmanız Gerekmektedir.

F18 Arıza Kodu : Ekran Kartında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Ekran Kartı Değişimi Yapıldı İse Büyük İhtimalle Ayarları Yapılmamış Demektir. Ekran Kartına Herhangi Bir Müdahale Gerçekleşmedi İse Bu Durumda Arızalı Diyebiliriz. Değişimi Ya Da Tamiri Gerekeceği İçin İsofast Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

F19 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Kalorifer Sen Sörünün Bağlı Olmadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Petekler Ya Az Isınır Ya Da Hiç Isınmaz. Sensor Kopukluğunun Çözümlenebilmesi Adına Servisin Müdahalesi Gerekmektedir.

F20 Arıza Kodu : İsofast Kombide Yer Alan Elektronik Kart İle Ekran Kartın Uyumlu Olmadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombiye Müdahale Edilmiş Ekran Kartı Ya Da Elektronik Kart Değiştirilmiş İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi Ve Parça Değişimi Yapılmadı İse Elektronik Kart Arızalı Diyebiliriz. Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalı Yardım Almalısınız.

F21 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Tesisata Gönderdiği Suyun Dolaşımında Problem Olduğu Aynı Zamanda Cihazın Dolaşımı Sağlamadığı Durumlarda Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmeyin. Demir Döküm Kombi Servisi’ni Arayarak Yardım İsteyin.

F23 Arıza Kodu : İsofast Kombide Tesisat Daha Doğrusu Kalorifer Devresinin Sıcaklığının 50C Den Daha Hızlı Yükseldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Re Set İşleminden Sonra Düzelmiyor İse Demir Döküm Kombi Servisi’ni Çağırmalısınız.

Demirdöküm Millenium Plus arıza servis kodları

F1 Ve F4 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hem F1 Hem De F4 Arızası Ateşleme Başarısızlığını Belirtmektedir. Kombi Ateşlemeyi Sağlamadığından Dolayı Randıman Almanız İmkânsızdır. Bu Durumda Önce Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Çözümlenmiyor İse Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonda Problem Olabilir. Demir Döküm Kombi Servisi Arayarak Yardım Almalısınız.

F2 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hava Başarısızlığı Var Anlamındadır. Bu Durumda Kombi Otomatik Olarak Kendini Resetleyecektir. Sorun Re Set Sonrasında Devam Ederse Fan Motorunda, Bacaca Da Ya Da Hava Proses Atında Problem Var Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Cihaza Müdahale Edemezsiniz Milenyum Plus Servisi Aramalısınız.

F3 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Fan Motorundan Aldığı Artı Basınç İle Ana Karta Atık Gazda Problem Olup Olmadığını Aktaran Parçada Yani Hava Proses Atında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Prosestatın Tamiri Yapılamaması Sebebi İle Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Sorunun Çözüme Ulaşması İçin Demir Döküm Teknik Servisi’ni Aramalısınız.

F5 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Termostatının Daha Doğrusu Limit Sen Sörünün Arıza Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında F5 Arıza Kodu Yer Aldı İse Sensor Zarar Görmüş Ve Değişime İhtiyaç Duyuyor Diyebiliriz. Bu Konuda Gereken Yardımları Almak Adına Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

Milenyum Plus Kombi Kodları, Millenium Plus Hata Kodları

Demirdöküm Millenium Plus Ariza Kodlarının Anlamları

F6 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Sıcak Su Sen Sörünün Arıza Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Söründe Sorun Olması Sebebi İle Kombi Sıcak Su Vermez. Sıcak Su Sorunu Yaşamakta Olan Tüketicinin Çözüm İçin Milenyum Plus Servisi’ni Araması Gerekmektedir.

F9 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Kalorifer Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Şekilde Kombi Peteklere Isı Göndermez. Problemin Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Parçaların Tümünün Bağlı Olduğu Ve Yönetildiği Elektronik Kartta Sorun Olduğu Zaman Veya Sinyal Alınamadığı Zaman Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Kombi Bu Durumda Kesinlikle Çalışma Sergilemez. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekir Diyebiliriz. Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Konu Hakkında Yardım Almalısınız.

F12 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ekran Kartında Sorun Olduğunda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F13 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ana Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ana Kartta Sorun Olduğu İçin Kombi Çalışmaz. Bu Durumda Mutlaka Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi İçin Yardım Almalısınız.

F14 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombi F14 Arıza Uyarısı Var İse Kalorifer Sıcaklığı 95 Derecenin Üstünde Demektir. Bu Durumda Gereken Yardımları Demir Döküm Kombi Servisi’ni Arayarak Almalısınız.

F15 Arıza Kodu : Bu Arıza Kodu Kombinin Gaz Mekanizmasında Step Motor Sorunu Yaşanıyor Anlamına Gelmektedir. Step Motor Adı Verilen Parça Üç Yollu Vana Grubuna Ait Olduğu İçin Kombi Bu Arıza Kodunu Verdiğinde Sıcak Su Kullanımında Petekleriniz De Isınabilir. Ya Da Gaz Girişinde Sorunlar Olabilir. Bu Durumda Milenyum Plus Servisi’ni Aramalısınız.

F16 Arıza Kodu : Kombinin Kapalı Olmasına Rağmen Ateşlemeyi Yapmaya Devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Arızalı Olan Kısım İyonizasyondur. Böyle Bir Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’mi Arayarak Yardım İsteyiniz.

F17 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajın Olması Gereken Değerden Düşük Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sizlere Bu Konuda Regülatör Kullanmanızı Tavsiye Ederiz. Regülatör Sonrasında Voltajlarla Alakalı Sorun Yaşamazsınız.

F19 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinin Sıcak Su Talebinde Olduğunu Yalnız Boru Üstündeki İrtibatının Kesildiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su İsteği Karşılanamaz. Konu Hakkındaki Yardımları Milenyum Plus Servisi’nden Almalısınız.

F20 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartı İle Uyum Sağlamadığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ekran Kartının Değişimi Yapıldı İse Servis Ayarları Yapılmamış Olabilir. Bu Durumda Servis Ayarlarının Yapılması İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız. Ekran Kartı Değişimi Yapılmadıysa Arızalı Olabilir. Değişim Ya Da Tamir İşlemi İçin Yine Demir Döküm Kombi Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.

F21 Arıza Kodu : Kombinin Basıncının Azaldığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Servis Çağırmaya Gerek Yoktur. Kombinin Altında Yer Alan Dolum Vanasını Açmalı Kombiye İhtiyacı Olan Suyu (1,5 Bar) Basmanız Gerekmektedir. Su Basma İşleminden Sonra Kombiyi Resetleyin Sorun Çözümlenecektir.

F22 Arıza Kodu : Kombide Olması Gerekenden (1,5 Bardan) Daha Fazla Su Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombi Basıncını Kontrol Edin 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Kombideki Fazla Suyu Peteğin Yan Tarafından Havasını Alarak Düşürebilirsiniz. Petekten Hava Alma İşlemi Sonrasında Kombi Basıncı Sıfıra Ulaşacaktır. Bu İşlemden Sonra Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Su Basarsanız Sorun Kalmayacaktır.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Demirdöküm Nitron arıza servis kodları

F1 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sıkça Karşılaşılan F1 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Limit Termostatın Da Sorunun Olmasıdır. Kısacası Aşırı Isınma Meydana Gelmiş Bu Nedenle De Kombi Kendini Kullanıma Kapatmış Yani Bloke Etmiştir. Bu Durumda Nitron Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım Talebinde Bulunmalısınız.

F2 Arıza Kodu : Kombide Sıcak Su Ntc Bağlantılarında Sorun Olduğu Anlamına Gelen F2 Arıza Uyarısı Sıcak Su Alamazsınız. Bu Nedenle De Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Nitron Servisi’ni Aramalısınız.

Nitron Kombi Kodları, Nitron Hata Kodları

Demirdöküm Nitron Ariza Kodlarının Anlamları

F4 Arıza Kodu : Nitron Kombi Ekranında F4 Arıza Kodu Var İse Kombi Ateşleme Yapmıyor Demektir. Bu Durumda Ya Kombiye Gaz Gelmiyordur Ya Da İyonizeysen Sorunu Vardır. Bunun Yanı Sıra Gaz Armatöründe Sorun Var Da Diyebiliriz. Sorunun Hem Tespit Edilmesi Hem De Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F5 Arıza Kodu : Hava Akışı Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kısacası Cihazın Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmek Yerine Demir Döküm Teknik Servis İle Görüşmeli Yardım Almalısınız.

F6 Arıza Kodu : Nitron Kombide F6 Uyarı Kodu Belirdi İse Dış Hava Sen Sörü Bağlantısında Sorun Var Demektir. Bu Durumda Kombinin Hava Proses Atında Ya Da Baca Sen Söründe Sorun Var Diyebiliriz. Konu Hakkındaki Yardımları Nitron Kombi Servisi’nden Almalısınız.

F7 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlandığı Sen Sörlerde Bağlantı Sorunu Meydana Geldiğinde Nitron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Böyle Durumlarda Cihaza Müdahale Edilmemeli Direk Olarak Demir Döküm Nitron Servisi Aranmalıdır.

F8 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığı Yani Fan Motorunun Görev Yapmadığı Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumun Yaşanmasına Sebep Fan Motorunun Arıza Yapmış Olmasıdır. Bu Durumda Direk Olarak Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

F9 Arıza Kodu : Cihazda Kablolama Sorunu Olduğunu Belirten Koddur. Bu Durumda Kablo Bağlantıları Yanlış Da Olabilir Yerinden De Çıkmış Olabilir. Cihaza Müdahale Etmeden Demir Döküm Nitron Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.

F10 Arıza Kodu : Demir Döküm Nitron Kombide F10 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Suyunun Olması Gereken Değerden Az Olduğudur. Yani Kombi Basıncını Kontrol Ederseniz 0,3 Barın Altında Olduğunu Görürüsünüz. Direk Olarak Kombinin Alt Bölümüne Monteli Durumda Olan Doldurma Musluğunu Açın Ve Kombiye 1,5 Bar Kadar Su Basın. Kombi İşlem Sonrasında Yine Aynı Uyarıyı Veriyor İse Kombiyi Kapatın Ve Yeniden Açın Kombi Çözümlenecektir.

F11 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sirkülasyon Sorunu Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Yani Bu Durumda Kombi İçindeki Suyu Dolaştırmıyor Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

F12 Arıza Kodu : Nitron Kombide F12 Arıza Kodu Voltaj Düşüklüğü Demektir. Şebeke Geriliminin 165 V Altında Olduğu Durumlarda Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Bu Durumda Sizlere Tavsiyemiz Kombinin Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Zarar Görmemesi Adına Regülatör Kullanmanızdır. Regülatör Kullanımı Sonrasında Kombinin Voltajdaki Dalgalanmalardan Etkilenmez Ve Kombi Parçalarında Yanma Söz Konusu Olmaz.

TÜM KOMBİ HATA KODLARI

Demirdöküm Solaris arıza servis kodları

F0 Arıza Kodu : Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Ve Bu Sebeple De Kombinin Verim Sağlamadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombi Su Seviyesini 1,5 Bara Ayarladığınız Takdir De Cihazın Çalışmasını Sürdürdüğünü Göreceksiniz.

Solaris Kombi Kodları, Solaris Hata Kodları

Demirdöküm Solaris Ariza Kodlarının Anlamları

F1 Arıza Kodu : Kombi Aşırı Isındığı Durumlar Da İçerisin De Mevcut Olan Aşırı Isınma Termostatı Devreye Girerek Cihazı Korumaya Alır. Fakat Kombi De Böyle Bir Arıza Kodu Var İse Bu Termostatın Arızalandığını Anlayabiliriz. Solaris Kombi Servisi İle Görüşmeniz Gerekir.

F2 Arıza Kodu : Hemen Hemen Her Kombi De Yaşanan Sorunlardan Biri Olan Sıcak Su Arızası Anlamına Gelen F2 Uyarısın Da Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Yahut Bir Saat Sıcak Su Akar İki Saat Akmaz. Sürekli Aynı Problem Yaşanır. Sensörün Değişimi Yapılırsa Problem Ortadan Kalkar. Servis Tarafından Müdahale Edilmesi Gerekir.

F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşleminden Sonra Verim Sağlaması İçin Alev Alması Gerekir. Eğer Kombi De F4 Arıza Uyarısı Varsa Cihaz Alev Almıyor Demektir. Bu Durumda Da Kombiden Bir Verim Alınması Mümkün Olmamaktadır. Gaz Armatürü, Ana Kart, Elektrotlarda Veya İyonlar Da Sorun Olabilir. Servisi Çağırarak Yardım İstemeniz Gerekir.

F5/F6 Arıza Kodu : Hava Akımın Da Arıza Yaşandığını Belirten Kodlardır. Cihaz Hava Prosestatı Yahut Baca Sensor Sorunu Yaşıyor Demektir. Vakit Kaybetmeden Servis İle Görüşerek Yardım Alınız.

OC Arıza Kodu : Baca Sen Sörünün Yahut Hava Proses Atının Bağlı Durumda Kaldığını Gösteren Koddur. OC Arıza Kodu Kombide Her Zaman Beliren Bir Kod Değildir. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Birkaç Kez Kombiye Re Set Atın. Düzelmez İse Demir Döküm Solaris Servisi İle İletişime Geçiniz.

CC Arıza Kodu : Hava Proses Atının Yada Baca Sen Sörünün Bağlılığının İptal Edildiği Gösteren Koddur. Bu Parçalarından Birinin Dahi İptal Edilmesi Kombinin Verim Kaybına Neden Olabilir. Servis İle Görüşerek Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi İsteyiniz.

Demirdöküm Themafast kombi arıza servis kodları

F01 Ve F04 : Themafast Kombide Beliren F01 Ve F04 Arıza Kodlarının Açıklaması Kombinin Ateşleme Yapmaması Yani Kombiye Gaz Gelmemesidir. Bu Durumda Vanaların Kontrolünü Yapmalı Vanaları Açık Konuma Getirmelisiniz. Vanaları Açık Hale Getirdikten Sonra Kombiyi Resetleyin. Hala Aynı Uyarı Kodu Var İse Bu Durumda Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonunda Problem Olabilir. Themafast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F02 Arıza Kodu : Hava Başarısızlığı Sebebi İle Prosestatın Arıza Yaptığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Parça Değişimi Gerekeceği İçin Sizin Direk Demir Döküm Themafast Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir. Proses Tat Değişimi Sonrasında Cihaz Çalışmaya Devam Edecektir.

F03 Arıza Kodu : Kombinin Hava Proses Atının Arıza Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihaz Hava Akışı Sağlamıyor Diyebiliriz. Bu Durumda Sorunun Çözümlenmesi İçin Themafast Servisi’ni Aramalısınız.

F05 Arıza Kodu : Themafast Kombide Aşırı Isınma Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Limiti Termostat Sen Söründe Sorun Var Ve Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Bu Konuda Yardım İçin Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.

Themafast Kombi Kodları, Themafast Ariza Kodlarının Anlamları

Themafast Kombi Hata Kodları

F06 Arıza Kodu : Themafast Kombide Kalorifer Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir. Themafast Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

F08 Arıza Kodu : Kombide Tesisat Gidiş Suyu Sen Sörü Arızası Olduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir. Yalnız Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun Değişeceği Konusunda Tespit Edilmeden Bilgiler Verilemez. Bu Arızayı Tespit Etmesi Ve Müdahale Etmesi Açısından Demir Döküm Servisi İle Görüşmenizde Fayda Vardır.

F09 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncını Ölçe Görevinde Olan Sensorun Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Parçanın Değişimi İçin Themafast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F11 Arıza Kodu : Themafast Kombide Ana Kart Arızası Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Ana Kartın Tamirinin Ya Da Değişiminin Yapılması Gerekmektedir. Bu Nedenle De Demir Döküm Servisi’nden Yardım Almalısınız.

F12 Arıza Kodu : Themafast Kombide F12 Arıza Hatası Belirdi İse Ekran Kartında Ya Da Kumanda Panelinde Sorun Var Demektir. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Themafast Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

F13 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Elektronik Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Kart Tamiri Ya Da Kart Değişim İşlemi Gerekebilir. Bu Durum İçin Servis Desteği Almalısınız.

F14 Arıza Kodu : Themafast Kombide Sensor Arızası Yaşandığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun Değişmesi Gerektiğini Servis Gelip Tespit Etmelidir.

F15 Arıza Kodu : Kombinin Üç Yollu Vana Adını Verdiğimiz Parçasının Step Motorunda Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Cihaz Verim Sağlamaz. Parçanın Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.

F16 Arıza Kodu : Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. Bu Durumda Cihaz Ateşleme Yapmaz. Cihazın Ateşleme Yapmaması Sebebi İle De Hem Peteklerinize Sıcaklık Gelmez Hem De Sıcak Su Alamazsınız. Bu Durumda Demir Döküm Themafast Servisi’ni Arayarak Yardım İstemelisiniz.

F17 Arıza Kodu : Themafast Kombide Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Sizin Öncelikle Bir Elektrikçiyi Çağırmanız Gerekmektedir. Elektriksel Bir Problem Söz Konusu Değilse Regülatör Kullanmanızı Gerekir. Bu Konuda Bilgi Ve Yardım İçin Demir Döküm Servisi’ni Arayabilirsiniz.

F18 Arıza Kodu : Cihazın Ekran Kartında Sorun Olduğunu Anlayabileceğimiz Hata Kodudur. Bu Durumda Ekran Kartının Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Konuyla Alakalı Yardımları Demir Döküm Servisi’nden Almalısınız.

F19 Arıza Kodu : Sensor Sıcak Su İsteğini Karşılıyor Fakat Boru Üzerindeki İrtibatı Geçerli Değil. Bu Durumda Sen Sörde Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmemeli Themafast Servisi’ni Aramalısınız.

F20 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Cihaza Önceden Müdahale Edilip Ekran Kartı Değiştirildi İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi İse Ekran Kartı Arızalı Diyebiliriz. Bu Durumda Demir Döküm Servisi’ni Arayarak Yardım Talebinde Bulunmanız Gerekmektedir.

F21 Arıza Kodu : Themafast Kombi Bu Uyarı Kodunu Veriyor İse Kombinin Basınç Değeri Olması Gereken Değerden Düşük Demektir. Yani Kombi Basıncı 0,3 Barın Altındadır. Bu Durumda Kombiye Altında Bulunan Doldurma Musluğu İle Su Basmanız Gerekmektedir. Basınç Değeri 1,5 Barı Gösterdiğinde Doldurma Musluğunu Kapatın Cihaz Çalışacaktır. Çalışmazsa Da Kombiyi Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin.

F22 Arıza Kodu : Kombi Basıncı Gereğinden Fazla Olduğunda Daha Doğrusu 2,7 Barın Üstünde Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kaloriferin Yan Tarafındaki Müşirden Hava Alma İşlemi Yapmalısınız. Bu İşlem Sonrasında Sorun Kalmayacaktır.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Demirdöküm Vinto kombi arıza servis kodları

F01 Ve F04 Arıza Kodu : Vinto Kombide Her İki Uyarı Kodu Da Aynı Açıklamayı Taşır. Bu Uyarı Kodlarının İkisi De Kombide Ateşleme Olmadığını Belirtmektedir. Bu Durumda Kısacası Cihaza Gaz Gelmiyor Diyebiliriz. Gaz Vanalarının Kontrolünü Yapmalı Kapalı İse Açık Duruma Getirmelisiniz. Gaz Vanaları İle Alakalı Hiçbir Sorun Yok İse Cihazı Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin. Soru Hala Devam Ediyorsa Gaz Armatöründe Sorun Olabilir. Bu Durumun Çözümü İçin Vinto Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F2 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Ve Değişimi Gerekiyor Diyebiliriz. Tüketici Olarak Bu Durumda Direk Olarak Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

Vinto Kombi Kodları, Vinto Ariza Kodlarının Anlamları

Vinto Kombi Hata Kodları

F3 Arıza Kodu : Vinto Kombi Bu Uyarı Kodunu 2 Saat 40 Dakika İçinde 3 Defa Tekrar Ederse Bu Durumda Hava Akışında Sorun Var Demektir Ve Proses Tat Arızalıdır. Demir Döküm Vinto Servisi İle Görüşmelisiniz.

F5 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatı Arızalı Diyebiliriz. Demir Döküm Servisi’ni Çağırıp Bu Konuda Yardım Almalısınız.

F6 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur. Sensor Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F9 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Devresindeki Suyu Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Hasar Meydana Geldiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihazı Teknik Servisin Görmesi Gerekmektedir. Demir Döküm Vinto Servisi’ni Aramalısınız.

F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Karttan Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kart Arızalanmış Diyebiliriz. Tamiri Ya Da Değişimi Gerekebileceği İçin Demir Döküm Vinto Servisi’ni Arayarak Yardım Almalısınız.

F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Koddur. Bu Durumda Ekran Kartı Hasar Görmüş Ve Arızalanmış Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmeden Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F13 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında F13 Arızası Belirdi İse Ana Kartta Problem Olduğu Anlamına Gelmektedir. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi İle Sorun Çözümlenebilir. Bunun İçin Demir Döküm Teknik Servisi’nden Yardım Almalısınız.

F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Devresine Göndermekte Olduğu Suyun 95 Derecenin Üstünde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sorun Bu Şekilde Devam Ederse Problem Yaşayabilirsiniz. Bu Durum İçin Demir Döküm Servisi’ni Arayarak Bilgi Ve Yardım Almalısınız.

F15 Arıza Kodu : Gaz Mekanizması Sorunu Yaşandığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Üç Yollu Vana Step Motor Arızalı Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Vinto Kombi Servisi’ni Arayınız.

F16 Arıza Kodu : Kobi Kapalı Durumda Olduğu Halde Alevin Hala Devam Ettiği Durumlarda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Bu Durumda İyonizasyonda Veya Gaz Armatöründe Sorun Var Diyebiliriz. Demir Döküm Servisi’ni Cihazın Hem Kontrolü Hem De Çözümü İçin Çağırmalısınız.

F17 Arıza Kodu : Daireye Ulaşan Voltajın Düşük Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihazın Bu Şekilde Çalışmaması Gerekmektedir. Bu Durumda Çalışmaya Devam Ederse Parçaları Zarar Görebilir. Bunun İçin Önerimiz Regülatör Cihazını Kullanmanızdır. Regülatör Cihazı Sonrası Voltajlar Dengelenir Kombi Voltaj Değişikliği Sebebi İle Zarar Görmez.

F18 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Ekran Kartında Sorun Var Demektir. Cihaza Müdahale Etmemelisiniz. Çünkü Bu Durumda Ekran Kartı Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Vinto Kombi Servisi’ni Aramalı Bu Konuda Yardım Almalısınız.

F19 Arıza Kodu : Kombinin Sen Sörü Sıcak Su İsteğinde Yalnız Sensor Boru İle İrtibat Halinde Değil. Bu Durumda Sensorun Arızalı Olduğunu Ya Da Kablolarında Kopma Meydana Geldiğini Söyleyebiliriz. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Vinto Kombi Servisi’nden Yardım Almalısınız.

F20 Arıza Kodu : F20 Hata Kodu Kombinin Ekran Kart İle Uyumlu Olmadığını Belirtmektedir. Ekran Kart Değişimi Önceden Yapıldı İse Ayarları Yapılmamış Ve Cihaz Bu Nedenle Bu Uyarı Kodunu Veriyor Olabilir. Sorun Kendiliğinden Yaşandı Ve Cihazın Ekran Kartı İle İlgili İşlem Yapılmadı İse Değişimi Ya Da Tamiri Gerekebilir. Teknik Açıdan Destek Ve Yardım İçin Demir Döküm Vinto Servisi’ni Aramalısınız.

F21 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncının Gereğinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapmanız Gereken İşlem Kombinin Basıncını Doldurma Musluğu İle 1,5 Bara Kadar Yükseltmektir. İşlem Sonrasında Sorun Hala Devam Ederse Kombiye Re Set Atın.

F22 Arıza Kodu : Demir Döküm Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Bu Kombinin Basıncının Olması Gereken Değerden Fazla Olduğunu Belirtir. Yani Kombi Bar Seviyesini Kontrol Ederseniz 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Bu Durumda Peteğin Yan Tarafından Hava Alma İşlemini Gerçekleştirmelisiniz. İşlem Sonrası Kombi Basıncı Sıfıra Düşebilir. Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Hava Basarsanız Sorun Çözümlenecektir.

Daikin kombi Arıza kodları

Daikin Altherma Hibrit ısı pompası – kombi modülü

Hata kodu Nedeni Olası çözümü Daikin 8 Arıza kodu: Fan devri yanlıştır ▪ Fan muhafazaya çarpıyordur ▪ Fan ve muhafaza arasındaki kabloları kontrol edin ▪ Kablolarda zayıf tel teması olmadığını kontrol edin ▪ Fanı değiştirin

Daikin 29, 30 Arıza kodu: Gaz vanası rölesi arızalıdır Kombi kumandasını değiştirin

Daikin 10, 11, 12, 13, 14 Arıza kodu: S1 sensörü arızalıdır ▪ Kabloları kontrol edin ▪ S1’i değiştirin

Daikin 20, 21, 22, 23, 24 Arıza kodu:  S2 sensörü arızalıdır ▪ Kabloları kontrol edin ▪ S2’yi değiştirin 0 Otomatik kontrol sonrası sensör arızalıdır S1 ve/veya S2 sensörünü değiştirin 1 Sıcaklık çok yüksektir. ▪ Kurulumda hava vardır ▪ Pompa ÇALIŞMIYORDUR ▪ Kurulumdaki akış yetersizdir ▪ Radyatörler kapalıdır ▪ Pompa ayarı çok düşüktür 2 S1 ve S2 ters takılmıştır ▪ Kablo setini kontrol edin ▪ S1 ve S2’yi kontrol edin 4 Alev sinyali yoktur ▪ Gaz musluğu kapalıdır ▪ Ateşleme boşluğu yoktur veya yanlıştır ▪ Gaz besleme basıncı çok düşüktür veya mevcut değildir ▪ Gaz vanasına veya ateşleme ünitesine güç GELMİYORDUR 5 Alev sinyali zayıftır ▪ Yoğuşma suyu drenajı tıkalıdır ▪ Gaz vanası ayarını kontrol edin 6 Alev tespiti arızalıdır ▪ Ateşleme kablosu ve buji kapağını değiştirin ▪ Ateşleme ünitesini değiştirin ▪ Kombi kumandasını değiştirin

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

ECA Confeo Dijital arıza servis kodları

t1 Arıza Kodu: Cihaz da çok fazla ısı meydana gelmiş ve kombi kendini kullanıma kapatmış. Bir süre beklemeniz gerekir. Belirli bir süre sonunda kombi düzelmiyor ise cihaz da aşırı ısı termostat sorunu olabilir. Servisi arayınız.

t2 Arıza Kodu: Baca gazın da aşırı ısınma meydana gelmiş. Kombiye müdahale etmeden Confeo Dijital Servisi’ni irtibata geçiniz.

confeo digital kombi kodları, confeo digital hata kodları

ECA confeo digital kombinin ariza kodları

t3 Arıza Kodu: Peteklere sıcaklık gitmesin de etmen olan ntc sensorun de hata meydana geldiğini gösteren t3 arızası gösterge de belirdiği zaman kaloriferlerden verim alamamanız söz konusudur. Bu arızanın giderilmesi için servis ile görüşmeniz gerekir.

t5 Arıza Kodu: Kombinin sıcak su akıtmasın da etmen olan birçok parça vardır. Fakat t5 hata kodu ekran da belirdiği sırada sıcak su akmasında görev alan ntc sensorun de arıza meydana gelmiş ve cihazın bu sebeple de sıcak su vermediğini anlayabiliriz. Yapılması gerekli olan işlemler için teknik servis ile irtibata geçiniz.

t6 Arıza Kodu: Confeo Dijital kombiler de t6 uyarısı baca gazı sensorun de problem yaşandığını belirten koddur. Baca gazı sensörünün devresi açık kalmış yahut sensor kısa devre yapmış olabilir. Eca Kombi Servisi ile irtibata geçip yardım almanız gerekir.

t7 Arıza Kodu: Proses tat kısa devre yapmış ise ekran da t7 hata kodu belirir. Hava prosestatı kombinin hava akışının sağlayan parçalardan bir tanesidir. Kombiye reset atın ve bir süre bekleyin. Düzelmez ise servis çağırmanız gerekir.

E1 Arıza Kodu: Cihaz ateşleme denemesinden sonra cihaz da alev oluşmamış ve kombi kendini kilitlemiş. Cihaza birkaç defa reset atınız. Resetten sonra düzelmiyor ise kombinin gaz gurubunda, kartın da, iyonizasyonun da arıza meydana gelmiş olabilir. Eca Servisi’nden destek almanız gerekir.

E2 Arıza Kodu: Cihazın alevlenme uyarısın da sorun var. Yanlış alevlenme yapıyor. Kombiye üst üste üç defa reset atınız. Düzelmez ise iyonizasyon, elektrot yahut alev hissedici problemli olabilir. Aynı şekilde kombinin kartına da zarar gelmiş olabilir. Eca Teknik Servisi ile irtibata geçiniz.

E3 Arıza Kodu : Kombi çok fazla hararet yapmış ve bu sebeple de limit termostat yani aşırı ısı termostatı devreye girerek kombiyi kullanmaya kapamış. Bir süre cihazın kendine gelmesini bekleyiniz. Düzelmez ise servis ile iletişime geçiniz.

E4 Arıza Kodu : e4 arıza kodu diferansiyel hava basıncında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Hava prosestat kontakları açık kaldığından dolayı kombide bu arıza kodu belirir. Servis tarafından sorunun çözümü için müdahale edilmesi gerekir.

E5 Arıza Kodu : Confeo Digital kombiler de hava basınç anahtarı (diferansiyel) arızalı anlamına gelen koddur. Hava prosestatın da kısa devre meydana gelmiş olabilir. Servisi arayarak yardım talebin de bulununuz.

d1 Arıza Kodu : Alev sistemin de sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kombi alev alırken sorun yaşıyor demektir. Bu saye de cihazdan herhangi bir işlevi yerine getirmesi beklenemez. Eca Kombi Servisi çağrı merkezini arayarak sorunun çözümü hakkında yardım isteyiniz.

a1 Arıza Kodu : Kombiye girişi olan voltajlar da düşme olduğunu belirten koddur. Cihaza gelen voltaj düşük olduğundan kombi kısa bir süreliğine çalışma sergilemeyebilir. Bir süre sonra kombi eski çalışmasına dönecektir. Fakat bu arıza sık sık tekrarlanırsa cihazın elektronik kartına yani beynine zarar verebilir. Kombi regülatörü kullanarak voltajı düzene sokabilir ve kombinin arıza yapmasını engelleyebilirsiniz.

p1 Arıza Kodu : Kombinin su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Kullanıcı kombinin altında bulunan doldurma musluğunu açarak cihazın su ayarı 1 ile 2 arasına gelen kadar su basmalıdır. Daha sonra kombi düzenli çalışmasına geri dönecektir.

y1 Arıza Kodu : Confeo Digital kombiler de gaz valfinin devreye giriş esnasın da sorun yaşadığını belirten arıza kodudur. Gaz valfi hasar görmüş veya bağlantıların da sorun meydana gelmiş olabilir. Servisten yardım isteyiniz.

C1 Arıza Kodu : Elektronik kart tüm parçalarla iletişimi kesmiş ve onlara ne görev yapmasını söyleyemiyor. Bu sebeple de kombiden verim alınamıyor. Kartın bağlantıları kopmuş yahut kart tamamen zarar görmüş olabilir.

Eca proteus plus arıza servis kodları

Eca proteus plus arıza servis kodları ve çözümleri

F1 Aşırı sıcaklık koruması aktif Çözümü..: Kalorifer vanaları kapalı veya tesisatta herhangi bir tıkanma oluşması sonucu kombi içinde ki su ısısı 100 derecenin üstüne çıkar çıkmaz kombi koruma elemanı limit termostat devreye girer.

Bu gibi arızalarda Kalorifer peteklerinin vanası kapalı ise açınız. Tüm peteklerin vanasını kontrol ediniz. kapalı ise hepsini açınız. Yada kombi dönüş borusu üstünde bulunan vana kapalı ise açınız.

Ayrıca sirkülasyon pompasında bloke olması durumunda bu arıza meydana gelir. Servis çağırınız. 7-24 acil servis tel 0212 425 09 09 numaralı telefonu arayıp servis talebinde bulunun.

F2 arıza kodu..: Sıcak su sensör hatası senser değil ise ana kart arızalıdır. Servis çağırınız.

F3 Arıza kodu..: Kalorifer sensör arızası Kalorifer devreye girmez…! Ana kart veya sensör arızalı olabilir. Servis çağırınız.

F4 Arıza kodu…: Alev oluşmadı hatası…! Bu gibi arızalarda hava akışı gaz valfi çakmak arızası, iyonize son olarak ana kart arızalı olabilir. Tüketicinin bu gibi durumlarda yapabileceği kontrol gaz vanaları açık’mı baca ağzında her hangi bir tıkanıklık var’mı kontrol ediniz.

Reset atıp kombi cihazını tekrar kontrol ediniz. Eğer kombi devreye girmez ise servis çağırınız.

F5 Arıza kodu…: Hava akış hatası. Bu gibi arızalarda yine gaz valfi hava akış sensörü, çakmak arızası, iyonize arızası baca hatası olabilir eğer değil ise Ana kart arızalıdır. servis çağırınız.

F6 Arıza kodu…: Diş hava akış sensörü arızası demek. Yani kombi temiz hava gereksinimini karşılamıyor demek. Bu durumda baca yerinden çıkmış’mı kontrol ediniz. Eğer yerinden çıkmamış ise servis talebinde bulununuz.

F7 Arıza kodu…: Kombi içinde’ki su bitmiş demek. Kombi cihazına su basınız arıza giderilmez ise servis çağırınız.

F7 Su basıncı düşük (su basınız)


Tüm Kombi Markaları arıza servis kodları

E.C.A Calora hata kodları

T1 Arıza Kodu : Eca Calora kombide aşırı ısınma hatasıdır. Bu durumda pompa sıkışmış ya da arıza yapmış olabilir. Eca Kombi Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

T2 Arıza Kodu : Baca gazı sensörünün gereğinden fazla sıcaklık hatası verdiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda tüketici olarak yapabileceğiniz işlem yoktur. Eca Calora Servisi’ni aramalısınız.

T3 Arıza Kodu : Merkezi ısıtma sen söründe sorun olduğunda Calora kombi ekranında bu hata kodu belirmektedir. Bu durumda sensor değişimi gerekmektedir. Eca Kombi Servisi’ni arayarak yardım isteyiniz.

E.C.A calora kombi kodları, calora ariza kodları nelerdir

ECA calora kombi hata kodlarının anlamları

T5 Arıza Kodu : Calora kombide T5 hata kodu sıcak su sen söründe arıza olduğunu belirtmektedir. Bu arıza kodu kombi ekranında belirdi ise sıcak su sağlayamazsınız. Bu durumda sıcak su sensörü değişimi gerekmektedir. Bunun için de Eca Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

T6 Arıza Kodu : Calora kombide baca gazı sensörünün hata verdiğini belirten arıza kodudur. Baca çekimi yetersiz olabilir ya da baca tıkanmış olabilir. Bu durum sebebi ile sensor arıza veriyordur. Sorunun hem tespiti hem de çözümü için Eca Servisi’ni aramalısınız.

T7 Arıza Kodu : Dış hava sıcaklık sensörü arıza yapıp görevini gerçekleştirmediği zaman Calora kombi ekranında T7 arıza kodu belirmektedir.

E1 Arıza Kodu : Calora kombi ekranında E1 arıza kodu var ise kombiden hiçbir şekilde verim alamazsınız. Çünkü bu arıza kodu kombinin ateşlemeyi yapamadığını belirtmektedir. Kombinin gaz vanalarının olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Gaz vanaları açık durumda ise kombiyi kapatıp yeniden açın (kombiyi resetleyin). İşlem sonrasında Calora kombi ekranında hala aynı uyarı var ise ana kat, iyonizasyon, ateşleme elektrotları ya da gaz grubunda sorun olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda Eca Servisi’nden yardım almalısınız.

E2 Arıza Kodu : Calora kombinin ateşlemeyi yaptığını fakat alevi algılamadığını belirtir. Bu durumda ana kart zarar görmüş diyebiliriz. Ana kartın ya tamiri ya da değişimi gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda Calora Kombi Servisi’ni aramalısınız.

E3 Arıza Kodu : Cihazda çok fazla ısınma sorunu olduğunda ekranda bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda pompa ya sıkışmış ya da arıza yapmış, filtreler pislik ile tıkanmış ya da üç yollu vana konumunu değiştiriyor diyebiliriz. Cihaza müdahale etmeden direk olarak Eca Kombi Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

E4 Arıza Kodu : Calora kombi ekranında beliren E4 arıza kodunun açıklaması hava basıncının anahtar ikazında problemin olmasıdır. Eca Kombi Servisi ile görüşüp bu konuda yardım almanız gerekmektedir.

A1 Arıza Kodu : Cihaza gelen voltajın düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kombinin çalışmadığını söyleyebiliriz. Kombi bir süre sonra düzelebilir. Yalnız sorun sıklıkla yaşanıyor ise önerimiz regülatör cihazının kullanılmasıdır. Regülatör cihazı kullanılmazsa eğer kombinin elektronik kartında sorun olabilir.

C1 Arıza Kodu : Elektronik kartta sorun olduğu ve bilgi alınamadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kart parçaları yönetmez. Arızalı da olabilir bağlantılarında kopma da meydana gelmiş olabilir. Sorunun çözümlenmesi için Eca Calora Servisi’ni aramalı yardım talebinde bulunmalısınız.

D1 Arıza Kodu : Calora kombinin ateşleme sonrasında alev alma sırasında arızaya geçtiğini yani alevlenmem devresinde problem yaşandığını belirten hata kodudur. Sorun ya elektrotlarda ya da iyonda olabilir. Bu durumda cihaza müdahale etmemeli Calora Kombi Servisi’ni aramalısınız.

P1 Arıza Kodu : Cihazın çalışması için gerekli olan suyun ya az olduğunu ya da bittiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda kombi basıncını göstergeden kontrol ederseniz 0,3 barın altında olduğunu göreceksiniz. Kombinin alt kısmında yer alan dolum vanasını açın kombi basıncında ilerleme olacaktır. Basınç değeri 1,5 barı bulduğunda dolum vanasını kapatın. Calora kombi bu işlem sonrasında ekranında yer alan P1 uyarı kodunu silecek çalışmaya devam edecektir.

Y1 Arıza Kodu : Calora kombinin gaz valfinde sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda yani cihaz ekranında bu hata kodu yer aldığında kombi ateşlemeyi sağlamaz. Bu nedenle de sizin Eca Calora Servisi’ni aramanız yardım istemeniz gerekmektedir.

Calora Dijital hata kodları

T1 Arıza Kodu : Kombinin çok fazla ısındığını belirten hata kodudur. Pompa sıkışmış ya da arıza yapmış bunun yanı sıra üç yollu vana konumunu değiştiriyor ya da filtreler tıkalı diyebiliriz. Bu durumda cihaza müdahale etmeden Calora Dijital Servisi’ni aramalısınız.

T2 Arıza Kodu : Baca gazı gereğinden fazla sıcaklık uyarısı verdiğinde Calora Dijital kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Vakit kaybetmeden Eca Servisi’ni aramalı yardım istemelisiniz.

T3 Arıza Kodu : Kaloriferlerin ısınması için görevde olan sensörde sorun olduğunda Calora Dijital kombi ekranında bu hata yer almaktadır. Bu süreç içerisinde petekleriniz ısıtma yapmaz. Servis müdahalesi gerektiği için Eca Servisi’ni aramalısınız.

calora dijital kombi kodları, calora dijital hata kodları

calora dijital ariza kodlarının anlamları

T5 Arıza Kodu : Sıcak su alınması için görev yapan sensörde sorun olduğunda kombi ekranında bu hata kodu belirir. Bu durumda sıcak su alamazsınız. Çünkü sensor değişimi gerekmektedir. Eca Servisi’ni aramalı yardım istemelisiniz.

T6 Arıza Kodu : Calora Dijital kombi ekranında T6 arıza kodu var ise baca gazı sen söründe problem olabilir ya da baca tıkalı ise kombi bu uyarıyı verebilir. Sorunun sebebi bacadan kaynaklı olduğu için vakit kaybetmeden Eca Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

T7 Arıza Kodu : Calora Dijital kombi ekranında T7 uyarı kodu varsa dış hava sıcaklık problemi anlamına gelir. Bu durumda tüketici müdahalesi olmaz Eca Kombi Servisi’nden yardım almalısınız.

E1 Arıza Kodu : Calora Dijital kombinin ateşlemeyi başarı ile yapmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kombinin iyonizasyonu, elektronik kartı, ateşleme elektrotları ya da gaz valfinde sorun olabilir. Eca Servisi’ni aramalı bu konuda yardım talebinde bulunmalısınız.

E2 Arıza Kodu : E2 arıza kodu Calora Dijital kombinin alev aldığı zaman yanlış alev uyarısı verdiğini anlatmaktadır. Böyle bir durumda kombiden verim beklenilmez yani kombi çalışmaz. Elektronik kartta sorun olabilir. Problemin çözümlenmesi için Eca Servisi ile görüşmeniz gerekmektedir.

E3 Arıza Kodu : Bu uyarı kodu kombi ekranında belirdi ise aşırı sıcaklık kitlenmesi olmuş demektir. Kısacası cihaz kendini bloke etmiş çevrim dışı olmuştur. Bu durumda üç yollu vana konumunu değiştiriyor, pompada arıza var ya da filtrelerde tıkanma söz konusu diyebiliriz. Eca Kombi Servisi’ni aramalı bu konuda teknik destek ve yardım almalısınız.

E4 Arıza Kodu : Calora Dijital kombide hava basınç anahtar problemi olduğunu belirten arıza kodudur.

A1 Arıza Kodu : Cihaza gelen voltajın yeterli seviyede değil de düşük olduğunu belirten uyarı kodudur. Böyle bir durumda cihaz verim sağlamaz. Belirli bir süre sonrasında çalışabilir. Yalnız bu durum sıklıkla yaşanıyor ise kombinin elektronik kartı zarar görebilir. Bunun için ise önerimiz voltajı düzenleme görevinde olan regülatör cihazının kullanılmasıdır. Regülatör hakkında bilgi ve yardım için Eca Servisi’ni arayabilirsiniz.

C1 Arıza Kodu : Calora Dijital kombi ekranında C1 uyarısı varsa elektronik karttan bilgi alınamıyor aynı zamanda kart parçaları yönetmiyor diyebiliriz. Bu durumda ya kart arızalanmıştır ya da bağlantılarında sorun vardır. Eca Kombi Servisi ile görüşmeli bu konuda yardım istemelisiniz.

D1 Arıza Kodu : Kombinin alevleme sırasından devreden çıkarak verim sağlamadığını belirten uyarı kodudur. Böyle bir durumda tüketici olarak cihaza müdahale etmemelisiniz. Sorun iyonizasyonla alakalı ya da elektrotlarla alakalı olabilir. Eca Servisi’ni aramalısınız.

P1 Arıza Kodu : Calora Dijital kombinin çalışması için ihtiyacı olan suyun yetersiz olduğunu belirten uyarı kodudur. Kombi ekranında bu uyarı kodu belirdiğinde basınç göstergesinin 0,3 barın altında olduğunu görürsünüz. Kombiye su basmak için cihaz altıda yer alan doldurma musluğunu açın ve kombi basıncı 1,5 bara gelene kadar musluğu kapatmayın. Kombi basıncı istenilen değere ulaştığında kombi çalışmaya devam edecek ekrandaki P1 uyarısı silinecektir.

Y1 Arıza Kodu : Gaz valfinin devreye girme esnasında hata verdiğini ve ateşleme işlemini kestiğini belirten uyarı kodudur. Bu durumda gaz valfinde sorun var ve değişimi gerekmektedir diyebiliriz. Cihaza müdahale etmemeniz gereken bir durum olduğu için direk Eca Kombi Servisi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

ECA Fortius kombi hata kodları

Baca Gazı Arızası

T6 Arıza Kodu : Baca gazı sen söründe sorun olduğunda ya da bacada tıkanma olduğunda Fortius kombi ekranında bu uyarı kodu belirir. Bu durumda yardım için Eca Kombi Servisi’ni aramalısınız.

T2 Arıza Kodu : Baca gazının aşırı ısındığı durumlarda Fortius kombi ekranına T2 arıza uyarısı belirmektedir. Bu durumda kombi bir süreliğine bloke olmuş yani çalışmasını durdurmuş olabilir. Tüketici olarak Eca Servisi’ni aramalı yardım istemelisiniz.

fortius kombi kodları, fortius ariza kodlarının anlamları

fortius kombi hata kodları

E4 Arıza Kodu : Fan motorunun çalışması esnasında yolladığı basınç sonucu prosestatın kontakları kapatmaması sebebi ile Fortius kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda proses tatta sorun var ve değişimi gerekiyor diyebiliriz. Eca Fortius Servisi’ni aramalısınız.

E5 Arıza Kodu : Fortius kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise hava prosestatında sorun var demektir. Cihazın hava akımını sağlamakta olan bu parçada problem olduğunda kombi bu uyarı kodunu vermektedir.

E3 Arıza Kodu : Cihazda aşırı ısınma sebebi ile limit termostatının devreye girerek cihazı kapattığını belirten arıza kodudur. Bu arıza kodu kombi ekranında belirdi ise aşırı ısınmadan kaynaklı limit termostatının cihazı kilitlediğini söyleyebiliriz. Bir süre kadar beklemelisiniz. Cihaz kendi kendine düzelecek ve çalışacaktır. Sorun düzelmez ve devam ederse Eca Servisi’ni aramalısınız.

T1 Arıza Kodu : Fortius kombi ekranında bu uyarı kodu var ise kombi aşırı ısınma ikazı veriyordur. Bu durumda cihazın çok ısındığını söyleyebiliriz. Bir süre bekleyin sorunun düzelmediği durumlarda Eca Fortius Servisi’ni arayın.

T3 Arıza Kodu : Kalorifer tesisatını ısıtma görevinde olan sensörde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda petekleriniz çalışmaz. Sensör değişimi sonrasında sorun kalmayacaktır. Bunun için de Eca Servisi’ni aramalısınız.

T5 Arıza Kodu : Kombide sıcak su için çalışan parçalardan biri olan sıcak su sensörünün arıza yaptığını belirten hata kodudur. Bu durumda sensor değişimi ile sıcak su sorunu ortadan kalkacaktır. Bu konuda yardım ve destek için Eca Fortius Servisi’ni aramalısınız.

T7 Arıza Kodu : Fortius kombide bu uyarı kodu belirdi ise dış hava sensörünün arızalı olduğu anlamına gelmektedir. Tüketici olarak cihaza müdahale etmemeli biran önce Eca Kombi Servisi’ni aramalısınız.

Alev Denetimi Problemi

E1 Arıza Kodu : Cihazın ateşleme işleminden sonra alev oluşturmadığını alevin söndüğünü belirten uyarı kodudur. Bu şekilde Fortius kombiden sıcak su alınamaz aynı zamanda petekler ısı sağlamaz. Sorunun hem teşhisi hem de çözümü için Eca Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

E2 Arıza Kodu : Fortius kombide yanlış alev ikazı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda elektronik kart arızası sebebi ile kombi bu uyarıyı veriyor diyebiliriz. Eca Kombi Servisi’ni aramalı bu konuda yardım almalısınız.

D1 Arıza Kodu : Fortius kombi alev alma sırasında alev sisteminde hata uyarısı veriyor. Cihaz bu durumda alev sağlamadığı için verimli olmaz. İyonizasyonda, gaz valfinde ya da elektrotlarda problem olabilir. Eca Kombi Servisi’ni aramalı bu konuda yardım talebinde bulunmalısınız.

Elektriksel Arıza

C1 Arıza Kodu : Fortius kombide önemli olan ve tüm parçaların bağlı durumda olduğu ana karttan bilgi alınamadığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda kart arızalı diyebiliriz. Eca Fortius Servisi’ni yardım için aramalısınız.

A1 Arıza Kodu : Kombiye ulaşan voltajın olması gereken değerin altında olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz belirli bir süre kadar kullanım dışı olabilir. Bu konuda sizlere önerimiz voltajı düzenlemeye yarayan regülatörü kullanmanızdır. Regülatör cihazı sayesinde voltaj sorunlarına son verebilir bu durumu bir daha yaşamayabilirsiniz. Bunun için de Eca Kombi Servisi’ni arayarak bilgi ve yardımları alabilirsiniz.

Su Basıncı Hatası

P1 Arıza Kodu : Kombide bulunan su miktarının olması gereken bar seviyesinden az olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda cihazın alt bölümünde yer alan doldurma musluğu ile cihaza su basmalı basınç değerini 1,5 bara getirmelisiniz. İşlem sonrasında cihaz hemen ateşleme yapacak çalışacaktır. Sonrasında ise kombi ekranındaki P1 uyarısı silinecektir.

Gaz Valfi Arızası

Y1 Arıza Kodu : Eca Fortius kombide gaz armatörünün devreden çıkması ve kombinin çalışmasını etkilediğini belirten arıza kodudur. Gaz armatöründe sorun olabileceği için cihaza müdahale etmemeli

ECA Fortius Plus 

t6 Arıza Kodu : Baca gazı sensörünün kısa devre yapması ya da açık kalması gibi durumlarda kombi ekranında yer alan arıza kodudur. Kullanıcı olarak müdahale edebileceğiniz bir durum yoktur. Eca Kombi Servisi’ni aramalı yardım istemelisiniz.

t2 Arıza Kodu : Baca gazı sensörü aşırı ısındığında Fortius Plus kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Kombiye bir süre müdahale etmeden bekleyin. Sorunun düzelmediği durumlarda ise mutlaka Eca Kombi Servisi’ni arayın.

e4 Arıza Kodu : Hava prosestatı ile alakalı sorun olduğunda Fortius Plus kombi e4 uyarı kodunu vermektedir. Prosestat kontakları açık durumda olabilir ya da kısa devre yapmış olabilir. Bu durumda direk olarak Eca Servisi’ni aramalısınız.

fortius plus kombi kodları, fortius plus hata kodları

ECA fortius plus ariza kodlarının anlamları

e3 Arıza Kodu : Kombide aşırı ısınma meydana geldiğini belirten uyarı kodudur. Bu durumda limit termostatı cihaza zarar vermemesi açısından hemen devreye girer ve cihazın çalışmasını durdurarak cihazı kilitler. Yaklaşık olarak bir saat kadar beklemelisiniz. Bir saat geçtikten sonra cihaz düzelmedi ise cihazın arızasının çözümü konusunda Eca Servisi’ni arayınız.

t1 Arıza Kodu : Fortius Plus kombide elektronik limit aşırı ısınmadan dolayı cihaza zarar vermemek adına cihazı devre dışı bırakmış demektir. Bir süre kadar beklemeniz gerekmektedir. Cihaz kendi kendine düzelebilir. Sorun düzelmiyor ise Eca Kombi Servisi’ni aramalı yardım istemelisiniz.

t3 Arıza Kodu : Kalorifer sistemini ısıtan sensörde sorun olduğunu belirten uyarı kodudur. Petekler bu şekilde yeterli ısıda olmaz yani ısıtma yapmaz. Bu sorunun çözümlenmesi için sensor değişimi gerekir. Bunun için Eca Servisi’ni aramalısınız.

t5 Arıza Kodu : Bu durumda kombiden sıcak su alınamaz. Sıcak su sensörü ya arızalanmış ya da kireçlenme olmuş diyebiliriz. Bu durumda sensor değişimi gerekebileceği için Fortius Plus Servisi’ni arayarak konuyla alakalı yardım istemelisiniz.

t7 Arıza Kodu : Dış hava sıcaklık sen söründe sorun olduğunda Fortius Plus kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Sorunun neyden kaynaklandığını bulmak ve sorunun çözümlenmesini sağlamak için Eca Servisi’ni aramalısınız.

e1 Arıza Kodu : Kombinin ateşlemeyi yaptığını fakat alevi algılamadığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda cihazdan verim alamazsınız. Sorunun sebebi elektronik kart, iyonizasyon ya da elektrotlar olabilir. Servis müdahalesi gerektiği için direk olarak Eca Kombi Servisi’ni aramalısınız.

e2 Arıza Kodu : Kombinin ateşlemeyi sağladığını alevi algıladığını yalnız alev ikazını yanlış verdiğini belirten hata kodudur. Bu durumda elektronik kart zarar görmüş kombi bu yüzden bu hata kodunu veriyor diyebiliriz. Eca Servisi’ni aramalı sorunun hem teşhisi hem de çözümü için yardım almalısınız.

d1 Arıza Kodu : Fortius Plus kombinin alev alma sisteminde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda ateşleme elektrotları, hissedici ya da iyonda problem olduğunu söyleyebiliriz.

c1 Arıza Kodu : Fortius Plus kombinin elektronik kartından bilgi alınamadığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda kart arızalanmış, kilitlenmiş ya da bağlantılarında kopma meydana gelmiş diyebiliriz. Eca Kombi Servisi’ni arayarak bu konuda yardım almanız gerekmektedir.

a1 Arıza Kodu : Fortius Plus kombide a1 uyarı kodu voltaj problemidir. Cihaza gelen voltajlar düşük olduğunda kombi bu uyarı kodunu verir. Bu durumda cihaza müdahaleniz söz konusu olmaz. Sorun düzelmez ise yapmanız gereken regülatör cihazı almak ve kullanmaktır. Sorun bu şekilde sık sık yaşanırsa ve siz regülatör cihazı kullanmazsanız kombinin elektronik kartı yanabilir. Regülatör hakkında bilgi ve yardım için Eca Servisi’ni arayabilirsiniz.

p1 Arıza Kodu : Kombinin çalışması için içinde yeteri kadar suyun bulunmadığını belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak kombiye müdahale edebilir kombinin alt bölümünde yer alan doldurma musluğunu açarak kombiye su basabilirsiniz. Basınç değerinin 1,5 bar olması gerekmektedir. Kombi bu işlem sonrasında uyarıyı vermeyecektir. Sorun devam ederse de kombiyi birkaç kez kapatıp yeniden açın sorun ortadan kalkacaktır.

y1 Arıza Kodu : Fortius Plus kombide gaz valfi sorunu yaşandığı anlamına gelen bu hata kodunda cihaz ateşlemede verimli olmaz. Bu sebeple de kombiden hem sıcak su alımı hem de ısınma ihtiyacı engellenir. Yani kombi hem sıcak su sağlamaz hem de ısıtma yapmaz. Bu durumda Eca Kombi Servisi’ni arayarak yardım isteyiniz.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

İmmergas kombi arıza servis kodları

Eolo Star

01 Arıza Kod4u: Kombi Ateşleme Yaparken Arıza Verdiğini Belirten Koddur. Kullanıcı Kombinin Altında Bulunan Gaz Vanaları Açık Mı Kontrol Etmelidir. Eğer Vanalar Açık İse Cihaza Reset Atılması Gerekir. Resetten Sonra Da Kombi Düzelmiyor İse Ana Kart, Gaz Gurubu, Elektrotlar Veya İyonizasyon Da Arıza Olabilir. İmmergas Eolo Star Servisi Tarafından Müdahale Edilmesi Gerekir.

02 Arıza Kodu: Bu Arıza Kodunda Kombi De Kırmızı Işık Yanması Meydana Gelir. 02 Arıza Kodu Cihazın Aşırı Isındığını Ve Bloke Olduğunu Gösterir. Bu Süre İçerisin De Bir Süre Bekleyiniz. Şayet Kombi Düzelmez İse Limit Termostat (Aşırı Isı Termostatı) Hasar Görmüş Olabilir. Teknik Servis Tarafından Kombinin Görülmesi Gerekir.

Eolo Star Kombi Kodları, Eolo Star Kombi Hataları

Eolo Star Ariza Kodlarının Anlamları

05 Arıza Kodu: Cihazdan Sıcak Su Gelmesin De Etmen Olan Parçalardan Ntc Sensörün De Arızanın Oluştuğunu Gösteren Koddur. Bu Kod Ekran Da Var Olduğu Sürece Kombiden Sıcak Su Alınamaz Ve Kombi De Sarı Işık Yanmaya Başlar. İmmergas Teknik Servisi İle İletişime Geçerek Servis Çağırınız.

06 Arıza Kodu: Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensör De Arıza Oluştuğunu Gösteren Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodu Ekrana Geldiği Sırada Cihaz Kombi De Sarı Işık Yanması Meydana Gelir. Petekler Isınmayabilir Veya İstenilen Verim Alınamayabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

10 Arıza Kodu: Kombinin Su Bar Ayarının Düşük Olduğunu Belirten Koddur. Eğer Kombinin Suyu 0,5 Barın Altına Düşmüş İse Cihaz 10 Arızasını Verir Ve Kombiden Verim Alınamaz. Basıncı 1 İle 2 Arasına Getirdiğiniz Zaman Cihazın Düzeldiğini Göreceksiniz. Sonrasın Da İse Kullanımına Devam Edebilirsiniz.

11 Arıza Kodu: Kombinin Hava Akışının Sorunlu Olduğunu Belirleyen Arıza Kodudur. Eğer Cihaz Tipiniz Bacalı İse Baca Tıkanmış, Hermetikse Fan Motoru Veya Hava Prosestatı Sorunlu Olabilir. Servis Tarafından Müdahale Edilmesi Gereken Bir Durumdur.

27 Arıza Kodu : Tesisat İçerisin De Su Devirdaimini Gerçekleştiremiyor. Pompada Sorun Olabilir. Cihaz Ateşleme Yapmayabilir, Ses Yapabilir, Sıcak Su Akıtmayabilir Veya Petekleri Isınmama Gibi Birçok Arıza Verebilir. İmmergas Servisi’ni Arayarak Sorunu Bildiriniz.

28 Arıza Kodu : Kombi Tesisatın Da Yahut Elektriksel Kaçak Olabilir. Sorunun Tam Olarak Neyden Kaynaklı Olduğunu Anlayabilmek İçin Servisi Çağırmanız Gerekiyor.

31 Arıza Kodu : Uzaktan Kumanda Paneliyle İrtibat Konusun Da Sorun Yaşandığını Belirten Koddur. İmmergas Kombi Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

immergas Eolo Mini

01 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombinin Ateşlemeyi Başarılı Şekilde Yapmadığını Belirten Hata Kodudur. Sorun Düzelmediği Taktirde Ateşleme Elektrotları, Gaz Valfi Ya Da Elektronik Kartta Sorun Var Diyebiliriz. Bunun İçin Eolo Mini Servisi’ni Aramalısınız.

02 Arıza Kodu : Cihaz Fazla Isınma Durumunda İçinde Bulunan Limit Termostatı Devreye Girip Cihazın Çalışmasını Durdurur Yani Cihazı Bloke Eder. Eolo Mini Kombi Ekranında Bu Kod Belirdi İse Cihaz Termostat Sorunu Yaşıyordur Ve Parça İşlevini Sağlamıyordur. Bu Durumda Sorunun Çözümlenmesi İçin İmmergas Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.

Eolo Mini Kombi Hataları, Eolo Mini Kombi Kodları

Eolo Mini Ariza Kodlarının Anlamları

03 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombi Ekranında Bu Arıza Kodu Belirdi İse Cihazda Vantilatör Sorunu Yaşanıyordur. Tüketici Olarak Bu Durumda Direk Eolo Mini Servisi’ni Arayıp Yardım İsteyiniz.

05 Arıza Kodu : Gönderme Sonucunda Sorun Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Servisin Gelip Sorunu Tespit Etmesi Gerekmektedir. İmmergas Servisi’ni Arayarak Konu Hakkında Yardım İsteyiniz.

06 Arıza Kodu : Kullanım Suyu Sondasın Da Sorun Oluştuğunu Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Cihazından Sıcak Su Alamaz.

08 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombiye Gereğinden Fazla Reset Atıldığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Bir Süre Beklemeniz Gerekmektedir. Sorun Eğer Düzelmiyor İse Cihaza Müdahale Etmemeli Eolo Mini Servisi İle Görüşmelisiniz.

10 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombide 10 Arızasının Kombinin Çalışmasına Yardımcı Olan Suyun Bittiğini Belirtir. Bu Durumda Tüketici Olarak Kombinin Altında Bulunan Doldurma Musluğunu Açmalı Cihaza 1,5 Bar Kadar Su Basmalısınız. İşlem Sonrası Kombi Ekranında Yer Alan Arıza Kodu Gidecek Kombi Çalışacaktır.

11 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombinin Duman Prosestatında Arıza Meydana Geldiğinde Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Tüketici Müdahalesi Yeterli Olmaz. Bu Nedenle De Direk Olarak İmmergas Servisi’nden Yardım Alınmalıdır.

15 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombinin Programlaması Bozulduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda İmmergas Servisi’ni Aramalı Ayar Yaptırmalısınız.

20 Arıza Kodu : Kombide Parazit Alev Yaşandığı Zaman Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Sorunu Eolo Mini Servisi’ni Arayarak Tespit Ettirmeniz Gerekmektedir.

24 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombinin Tuş Takımında Problem Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sorunun Çözüm Bulması Açısından İmmergas Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

27 Arıza Kodu : Kombinin İçinde Bulunan Su Devir Daimi Yeterince Yapmadığı Durumlarda Eolo Mini Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Pompa Sıkışıklığı Olabilir. Bu Durumda İmmergas Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

31 Arıza Kodu : Kumanda Paneli İle İletişim Kaybı Yaşandığını Belirten Hata Kodudur. Böyle Bir Durumda Tüketici Müdahalesi Gerekmez İmmergas Kombi Servisi Aranmalıdır.

37 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltaj Düşük Olduğunda Eolo Mini Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Voltajlardaki İniş Çıkış Kombiyi Etkileyebilir Ve Bu Durumda Kombi İçinde Yer Alan Parçalar Arızalanabilir. Bunun İçin Voltaj Düzenleyici Regülatör Kullanmanız Gerekmektedir. İmmergas Servisi’ni Arayarak Regülatör Cihazı Hakkında Bilgi Ve Yardım Alabilirsiniz.

38 Arıza Kodu : Alev Sinyali Kaybolduğu İçin Cihazın Arızaya Geçtiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Üç Kez Reset Atmanız Gerekmektedir. Sorun Eğer Reset Sonrasında Düzelmiyor İse İyonizasyon Ya Da Ateşleme Elektrotlarında Sorun Var Diyebiliriz. İmmergas Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

43 Arıza Kodu : Eolo Mini Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Alev Sinyalinin Kaybının Engellendiğini Anlayabiliriz. Bu Durumda Eolo Mini Servisi İle İletişime Geçmeli Yardım Almalısınız.

immergas Victrix kombi hata kodları

01 Arıza Kodu : Victrix Kombi Ekranında Beliren 01 Hata Kodunun Anlamı Cihazın Ateşleme Yapmamasıdır. Gaz Vanalarını Kontrol Etmelisiniz. Gaz Vanalarının Açık Ya Da Kapalı Olduğu Konusunda Bilgi Sahibi Değilseniz Bu Durumda Direk Ocağınızı Deneyin. Ocak Çalışıyor İse Gaz Vanaları Açık Durumda Demektir. Vanalarda Sorun Yok İse Kombiyi Kapatıp Açın (Kombiyi Resetleyin). Sorun Hala Düzelmedi İse Bu Durumda Gaz Grubunda, Ana Kartta Ya Da Elektrotlarda Sorun Var Diyebiliriz. İmmergas Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.

02 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Kombi Kendini Bir Süreliğine Kullanıma Kapatabilir. Bir Süre Kadar Beklemeli Sorun Hala Yaşanıyor İse İmmergas Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

05 Arıza Kodu : Victrix Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdiğinde Petekleriniz Isınmaz. Çünkü Kalorifer Ntc Sinin Arızalı Olduğu Anlamına Gelir. Parça Değişimi Gerekebilir. Bu Nedenle De İmmergas Servisi’ni Aramalısınız.

06 Arıza Kodu : İmmergas Victrix Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Tüketici Olarak Sıcak Su Alamazsınız. Bunun Sebebi İse Sıcak Su Sensöründe Sorun Olmasıdır. Bu Durumda Sorunun Çözümlenmesi Adına İmmergas Kombi Servisi İle Görüşüp Yardım Almalısınız.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Victrix Kombi Kodları, Victrix Ariza Kodlarının Anlamları

Victrix Hata Kodları Nelerdir

08 Arıza Kodu : Kombi Reset Selektör Sorunu Olduğunda Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Yani Bu Durumda Cihaza Reset Atamayabilirsiniz. İmmergas Servisi’ni Arayıp Bu Konuda Yardım Alınız.

09 Arıza Kodu : Dar Ayar İşlevi Aktif Olduğunda Victrix Kombi Bu Hata Kodunu Vermektedir. Bu Durumda Tüketici Olarak Bir Süre Cihazı Denemelisiniz. Sorunun Hala Devam Ettiği Durumlarda İse İmmergas Kombi Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

10 Arıza Kodu : Victrix Kombinin Sirkülasyonu Başarı İle Tamamlamadığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sorun Pompa İle Alakalı Olabilir. Yani Cihaza Müdahale Etmemeli Direk Olarak İmmergas Servisi’ni Arayarak Yardım Talep Etmeniz Gerekmektedir.

15 Arıza Kodu : Kombide Programlama (Konfigurasyon) Sorunu Olduğunda Ekranda 15 Hata Kodu Belirmektedir. İmmergas Kombiye Ayar Yapılması Gerektiği İçin Direk Olarak Servisi Aramalı Yardım İstemelisiniz.

16 Arıza Kodu : Victrix Kombide Vantilatör Hatası Yaşandığında Ekranda 16 Arıza Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihaza Müdahale Edemezsiniz. Direk Olarak İmmergas Kombi Servisi İle Görüşmelisiniz.

20 Arıza Kodu : Cihaz Alevlemeyi Engellediği Zaman Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Reset Atmalısınız. Reset Sonrasında Cihazda Hiçbir Düzelme Olmuyor İse İmmergas Servisi’ni Aramalısınız.

27 Arıza Kodu : Kombinin İçinde Bulunan Suyun Yetersiz Devir Daim Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Victrix Kombi Servisi’ni Arayarak Yardım Talebinde Bulunmanız Gerekmektedir.

31 Arıza Kodu : Victrix Kombinin Kumanda Panelinde Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. İmmergas Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.

37 Arıza Kodu : Cihaza Gelen Voltajlarda Güç Gerilimi Yaşandığı Zaman Ekranda 37 Hata Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazın Voltajları Düşüyor Diyebiliriz. Bu Konuda Önerimiz Regülatör Cihazının Kullanılmasıdır. Victrix Kombi Bu Uyarı Kodunu Sıklıkla Veriyor İse Kombi Parçaları Arıza Görebilir Ve Sizlere Sorun Yaşattırabilir. Regülatör Hakkında Bilgi Ve Yardım İçin İmmergas Kombi Servisi’ni Arayabilirsiniz.

immergas Nike Star hata kodları

01 Arıza Kodu : İmmergas Nike Star Kombi Ekranında Beliren 01 Hata Kodu Kombinin Ateşleme Yapmadığını Göstermektedir. Bu Durumda Ana Kartta, Elektrotlarda, Gaz Grubunda Veya Cihazın İyonizasyonunda Problem Var Diyebiliriz. Yapılması Gereken İse İmmergas Kombi Servisi’ni Arayarak Yardım İstemektir.

02 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur 02 Arıza Kodu. Bu Sorun Ya Limit Termostatının Arıza Yapmasından Ya Da Kombinin Fazla Isınma Sebebi İle Problem Yaratmasından Kaynaklanabilir. İmmergas Servisi’nden Yardım Alınız.

Nike Star Kombi Kodları, Nike Star Hata Kodları

Nike Star Ariza Kodlarının Anlamları

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

03 Arıza Kodu : Nike Star Kombide Duman Termostatı Arıza Yaptığında Ekranda Beliren Hata Kodudur. Nike Kombi Servisi’ni Arayarak Sorunun Çözümlenmesi İçin Yardım Alınız.

04 Arıza Kodu : Nike Kombide Elektro Mekanik Kontaklar Da Problem Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Sorunun Hem Teşhisi Hem De Çözümü İçin İmmergas Servisi’ni Aramalısınız.

05 Arıza Kodu : Nike Star Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Petekleriniz Isınmaya Bilir. Çünkü Bu Durumda Kalorifer Tesisatı Sensörün De Sorun Var Diyebiliriz. Problemin Çözümlenmesi İçin İmmergas Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

06 Arıza Kodu : Cihazın Sıcak Su Sensöründe Problem Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Sıcak Su Alamayabilirsiniz. İmmergas Servisi’nden Yardım Alırsanız Sorun Çözümlenecektir.

10 Arıza Kodu : Kombinin Tesisat Su Ayarının Olması Gereken Değerin Altında Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Nike Star Kombiye Altında Yer Alan Doldurma Musluğu İle 1,5 Bar Değerine Ulaşana Kadar Su Basmanız Gerekmektedir. Su Basma İşlemi Sonrasında Kombi Yeniden Çalışacaktır.

20 Arıza Kodu : Nike Star Kombide Parazit Alev Oluştuğunu Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli İmmergas Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.

27 Arıza Kodu : İmmergas Nike Star Kombi Devirdaimi Yeterli Derecede Yapmadığı Zaman Ekranda 27 Arıza Kodu Belirmektedir. Sorunu Anlamak Aynı Zamanda Çözüm Sağlamak İçin İmmergas Servisi İle İletişime Geçmeniz Gerekmektedir.

28 Arıza Kodu : Nike Kombide Sızıntı Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Gibi Durumlarda Görmeden Var Sayımlı Bilgiler Vermek Mümkün Değildir. Bunun İçin Direk Olarak İmmergas Servisi’ni Arayarak Sorunun Çözümlenmesi İçin Yardım Alınız.

31 Arıza Kodu : Nike Kombinin Oda Termostatı İle Bağlantısının Koptuğunu Belirten Hata Kodudur. Bağlantısının Yeniden Yapılması İçin Sizin İmmergas Nike Servisi’nden Yardım Almanız Gerekmektedir.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Protherm Lynx kombi hata kodları

F1 Arıza Kodu : Limit Termostatının Aşırı Isındığını Ve Bu Sebeple De Kombinin Geçici Olarak Kullanım Dışı Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Arıza Kodu Ekrana Geldiğin De Cihaz Belirli Bir Süre Verim Sağlamayabilir. Bir Süre Beklemeniz Uygun Olur. Eğer Bir Süre Sonra Cihaz Hala Düzelmiyor İse Servis Tarafından Müdahale Gerekeceği İçin Protherm Lynx Servisi İle İletişime Geçmeniz Gerekir.

F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F2 Arıza Kodu Meydana Getirmiş. Bu Durumda Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Servis Çağırarak Sensörü Değiştirtmeniz Gerekir.

F3 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Su Sensörün De Arıza Meydana Gelmiş Ve Cihaz F3 Hata Koduna Geçmiş. Sensör Değişimi Yapılır İse Cihaz Normale Döner. Bunun İçin Protherm Servisi İle İletişime Geçiniz.

Lynx Kombi Kodlari, Lynx Ariza Kodlari Anlamlari

Lynx Kombi Hata Kodlari

F4 Arıza Kodu : Kombide Ya İyonizasyon Arızası Meydana Gelmiş Yada Gaz Girişi Yetersiz Durumda. Gaz Vanalarını Açık Mı Kapalı Mı Kontrol Ediniz. Kapalı Kalmış İse Açık Konuma Getiriniz. Eğer Vanalar Düzgün İse Cihazın Bar Ayarına Bakınız. Suyu Azalmış Veya Bitmiş Olan Hiçbir Kombiden Verim Alınması Mümkün Değildir. Barın 1 İle 2 Arasında Kalması Gerekmektedir. Eğer Bar Normal İse Kombiye Reset Atmayı Deneyiniz. Şayet Resetten Sonra Düzelmez İse Servis Çağırınız. Protherm Servisi İle İletişime Geçiniz. Pompa Da, Kartta, İyonizasyon Da, Elektrotlarda Veya Gaz Armatürün De Sorun Olabilir.

F5 Arıza Kodu : Hava Akış Hatası Meydana Geldiğini Belirleyen Arıza Kodudur. Eğer Kombi Uzun Süre Çalışmadı İse Petekler Hava Yapmış Veya Pompa Sıkışmış Olabilir. Peteklerden Havayı Almak İçin Yan Taraflarında Bulunan Hava Alma Müşürünü Gevşetin. Oradan Su Gelinceye Kadar Açık Bırakın. Su Gelmeye Başladığı Anda Müşürü Tekrar Sıkıştırın. Peteklerden Hava Alma İşleminden Sonra Da Cihaz Düzelmez İse Pompa Sıkışıklığının Giderilmesi İçin Servis Çağırınız.

F6 Arıza Kodu : Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası Meydana Gelmiş. Sensörün Değişmesi Uygun Olmaktadır. Servis Çağırarak Yardım İsteyiniz.

F9 Arıza Kodu : Hava Akış Anahtarında Sorun Meydana Gelmiş. Hava Şiddetli Rüzgarlı İse Bacadan Çıkan Hava Geri Atabilir. Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Düzelmez İse Servis İle Görüşünüz. Ya Baca Tamamen Çıkanmış Çekim Yapmıyordur Yada Hava Prosestatında Arıza Meydana Gelmiştir.

F10 Arıza Kodu : Kombi İçerisinde Ki Su Yetersiz Durumda. Kombi Su Basıncını Kontrol Ediniz. 0,5 Barın Altına Düşmüştür. Bu Durumda Su Ayarını 1,5 Bara Yani 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Kombideki Arıza Kodu Gidecektir.

F11 Arıza Kodu : Kombide Devir Daim Sorunu Mevcut. Yani Devirdaim Pompasında Sıkışma Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur. Sıkışma Meydana Gelmiş İse Servis Bunu Çözümler Fakat Sıkışma Meydana Gelmemiş İse Pompanın Değişmesi Gerekebilir. Servis Kontrolden Sonra Bunu Size Bildirecektir.

F12 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajların Düşük Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihaza Kombi Regülatörü Taktırmanızı Tavsiye Ederiz. Çünkü Voltajlar Düşük Geldiği Zaman Kombiye Zarar Verebilir. Regülatör İse Bu Voltajları Düzenleyeceği İçin Tüketici Sorun Yaşamaz.

protherm Leopard hata kodları

F0 Arıza Kodu : F0 Arıza Kodu Kombide Suyun Bittiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Yapılması Gereken Kombinin Altında Bulunan Doldurma Musluğu Yardımı İle Cihaza 1,5 Bar Su Basılmasıdır. Daha Sonrasın Da Cihaz Düzelecektir.

Leopard Kombi Kodlari, Leopard Ariza Kodlarinin Aciklamalari

Leopard Kombi Hata Kodlari Ne Anlama Gelir

F1 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme Yapmadığını Veya Ateşleme Yaparken Sorun Yaşadığını Böylelikle De Ateşleme İşlemini Yarıda Kestiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Yapılması Gerekli Olan İşlemler Öncelikle Gaz Vanaları Açık Mı Değil Mi Kontrol Edilmelidir. Eğer Açıksa Kombinin Su Basıncı Kontrol Edilmelidir. Şayet Basınç Düşmüş İse Cihaz Ateşleme Yapamayabilir. Fakat Basınç Da Normal İse Cihaza Birkaç Kez Üst Üste Reset Atınız. Reset Attıktan Sonra Da Kombi Düzelmiyor İse Tüketici Olarak Daha Fazla Müdahale Edebileceğiniz Durum Söz Konusu Değildir. Gaz Valfi, Devir Daim Pompası, Ateşleme Elektrodu Veya Kartın Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Protherm Leopard Servisi’ni Arayınız.

F2 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Sensörün De Arıza Meydana Geldiğini Belirleyen Koddur. Yani Bu Kod Ekrana Geldiği Sırada Peteklerden Verim Alınamayabilir. Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.

F3 Arıza Kodu : F3 Arıza Kodu Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Koddur. Kombi Aşırı Isındığı İçin Cihaz Kendini Geçici Olarak Bloke Eder Ve Kullanıma Kapatır. Böyle Durumlar Bir Süre Bekleyiniz. Belirli Bir Zaman Diliminden Sonra Arıza Hala Devam Ediyor İse Limit Termostat Arızalanmış Olabilir. Protherm Kombi Servisi’ni Arayınız.

F4 Arıza Kodu : Sıcak Suyun Akmasında Etmen Olan Parçalardan Biri Olan Sensör De Arıza Meydana Geldiğini Belirten Koddur. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Kullanıcının Sıcak Su Alması Mümkün Değildir Veya Sıcak Su Akarken Kullanıcı Sürekli Sorun Yaşar. Sensörün Değişimi İçin Servis Çağırmanız Gerekir.

F5 Arıza Kodu : Dış Hava Sensörün De Arıza Yaşandığını Belirten Koddur. Ya Dış Hava Sensörü Arızalanmış Yada Kombiyle Bağlantısı Kopmuş. Aynı Şekilde Ayarlarında Da Aksama Meydana Gelmiş Olabilir. Konuyla Alakalı Servisten Destek Almanız Gerekmektedir.

F9 Arıza Kodu : Kombi Çalışıyor Fakat Ayarları Değiştirilemiyor. Bu Durumda Kombiye Birkaç Defa Reset Atınız. Eğer Cihaz Hala Aynı Hatayı Veriyor İse Kombinin Parametre Ayarlarının Yapılması Gerektir. Bu Ayar İçinde Servisi Çağırmanız Gerekir.

protherm Panther arıza servis kodları

F0 Arıza Kodu : Cihazın İçerisinde Ki Suyun Bittiğini Ve Bu Sebeple De Kombinin Arıza Verdiğini Belirten Koddur. Böyle Bir Kodla Karşı Karşıya Kaldığınız Zaman Cihaza Su Basmanız Gerekmektedir. Su Basınç Ayarı 1,5 Bar Olduğun Da Musluğu Kapatınız. Eğer F0 Arıza Kodu Devam Ederse Kombiye Bir Defa Reset Attığınız Takdir De Cihaz Düzelecektir.

Panther Kombi Kodlari, Panther Hata Kodlari

Panther Kombi Hata Kodlarinin Anlamlari

F1 Arıza Kodu : Cihazda Ateşleme Sorunu Olduğu Belirten F1 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada Kombiye Gaz Girişi Olup Olmadığına Bakınız. Eğer Gaz Girişi Mevcut İse Su Basınç Ayarlarını Kontrol Ediniz. Su Basınç Ayarı Da Normal İse Cihazı Resetleyiniz. Resetten Sonrada Kombi Düzelmez İse Servis Çağırmanız Gerekir. Gaz Valfin De, Ateşleme Elektrotlarında, Elektronik Kartında Sorun Olabilir. Tespit Gereklidir.

F2 Arıza Kodu : Tesisat Gidiş Suyunda Arıza Meydana Gelmiş. Bu Kod Ekranda Belirdiği Sırada Bu Sensörün Arızalandığı Ve Kombiye Bilgi Vermediğini Anlayabiliriz. Bu Durumda Parça Değişimi Gerekebilir. Servis İle İrtibata Geçiniz.

F3 Arıza Kodu : Kombi De Fazla Isınma Sorunu Meydana Gelmiş Ve Kombi Çalışır Durumdan Çıkmış. Yani Kendini Geçici Süreliğine Kullanıma Kapamış Demektir. Kombi Bu Arıza Kodunu Verdiği Zaman Bir Süre Bekleyiniz. Cihaz Belli Bir Zaman Sonra Hala Düzelmez İse Servis Çağırınız.

F5 Arıza Kodu : F5 Arıza Kodu Dış Hava Sensör Arızası Olarak Bilinmektedir. Bu Sensör Cihazla Olan Bağlantısını Koparmış, Arızalanmış Veya Ayarları Bozulmuş Olabilir. Konuyla Alakalı Protherm Panther Servisi’ni Çağırınız.

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Vaillant Atmotec-Turbotec

F0/F71 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kaloriferlere Yolladığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Arıza Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensörde Sorun Var, Bağlantılarında Problem Var Ya Da Kablosu Kopuk Duruma Diyebiliriz. Vaillant Servisi Aramalısınız.

F1 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatına Giden Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun, Bağlantılarında Hata Ya Da Kablosunda Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Atmotec Servisi’ni Aramalısınız.

F5 Arıza Kodu : Özellikle De Bacalı Kombi Çeşitlerinde Kötü Gaz Sisteminin İçinde Bulunan Gazın Doğru Şekilde Dış Atmosfere Atılmasının Kontrolünü Yapan Ptc De Sorun Olduğunu Ya Da Bağlantısında Aksamalar Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Atmotec Kombi Servisi İle İletişime Geçiniz.

F6 Arıza Kodu : Yalnızca Baca Tip Kombilerde Hava Sisteminin İçinde Bulunan Temiz Havanın İçeriye Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Etme Görevinde Olan Ptc Sinde Arıza Olduğunu Ya Da Bağlantılarında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur.

F10 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Petek Tesisatına Aktardığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun Olduğunu Veya Kablolarının Kısa Devre Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Kesin Teşhis Ve Çözüm İçin Vaillant Servisi’nden Yardım Almalısınız.

Atmotec Kombi Ariza Kodları, Turbotec Hata Kodları

Atmotec Turbotec Kombi Kodları

F11 Arıza Kodu : Atmotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Tesisatına Gönderdiği Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Arıza Vardır Ya Da Kablolarında Kısa Devre Oluşmuştur. Tüketici Olarak Yapabileceğiniz Müdahale Yoktur Vaillant Kombi Servisi’ni Arayınız.

F13 Arıza Kodu : Atmotec Kombide F13 Arıza Kodu Ntc Sensöründe Sorun, Kablolarında Aksama Ve Elektronik Bağlantısında Sorun Olduğunu Belirtir. Servisin Görüp Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Atmotec Servis İle Görüşmelisiniz.

F15 Arıza Kodu : Bacalı Tip Kombilerde Atık Gaz Sisteminin İçinde Bulunan Atık Gazın Dış Ortama Gönderilip Gönderilmediğinin Kontrolünü Yapan Aynı Zamanda Bunu Ana Karta Bildiren Ptc Sinde Sorun Ya Da Kısa Devre Meydana Geldiğinde Bu Uyarı Kodu Belirir.

F16 Arıza Kodu : Hem Atmotec Hem De Turbotec Modellerinin Baca Tip Kombilerinde Hava Sisteminde Yer Alan Temiz Havanın Kombi İçine Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Eden Ptc Sinde Kısa Devre Olduğunda Ya Da Sensör Arıza Yaptığında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Vaillant Servisi’nin Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Cihaza Müdahale Etmeyiniz Servis Desteği Alınız.

F20 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Gidiş Sensörü Termik Bağlantısında Sorun Ya Da Hata Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Limit Sensöründe Sorun Olduğu Anlamına Gelmektedir. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Cihaz Sürekli Çalışmaktadır. Bu Durumda Bir Süre Kadar Beklenmelidir Sorun Düzelmezse De Atmotec Kombi Servisi İle Görüşülmelidir.

F22/F23/F24 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Da Aynıdır. Yani Cihazda Su Kalmadığını Basıncın Sıfırlandığını Göstermektedir. Kombinin Altında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açarak Basıncı 1,5 Bara Getirmeniz Gerekmektedir.

F25 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Limit Termostatında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kombi Soğuyana Kadar Beklemelisiniz Kombi Soğuduğunda Normale Dönecektir. Sorun Bu Şekilde Düzelmez İse Vaillant Atmotec Servisi Aramalısınız.

F26 Arıza Kodu : Atmotec Kombiye Elektrik Akımının Doğru Orantıda Gelmediğini Bildiren Hata Kodudur. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Ya Elektronik Kartta Ya Da Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. Atmotec Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.

F27 Arıza Kodu : Gaz Valfinin Kapalı Durumda Olduğu Fakat İyonizasyon Alev Algılama Sinyalini Gönderdiğinde Atmotec Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Gaz Ventilinde Kaçak Söz Konusu Olabilir Ya Da İyonizasyon Elektrotunda Problem Olabilir. Bu Durumda Tüketici Olarak Atmotec Servisi Aramalısınız.

F28 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Ateşleme Başarısızlığı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazı Resetleyiniz. Resetleme İşleminden Sonra Sorun Düzelmezse Cihaza Gaz Girişi Olmuyor Olabilir Ya Da Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Servisin Müdahalesi Gerekmektedir.

F29 Arıza Kodu : Atmotec Kombi Çalışır Vaziyette İken Alev Söndüğünde Ve Cihaz Arızaya Geçtiğinde Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Bu Durumda Kombi Çalışır Durumdan Çıkar Ve Verim Alınmamasını Sağlar. Atmotec Kombiye Gelen Gaz Girişinde Sorun Varsa Ya Da Gaz Yetersiz Kalıyor İse Bu Sorun Yaşanır.

F33 Arıza Kodu : Hava Prosestatı Kontakları Kapalı Değil De Açık Kaldığı Zaman Atmotec Kombide Bu Sorun Yaşanır. Bunun Sebebi Hava Prosestatının Görevini Gerçekleştirmemesi Yani Çalışmaması Ya Da Baca Kısmı Halkalarının Montajının Doğru Olmamasıdır.

F36 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdiğinde Yanma Sonrası Meydana Gelen Atık Gaz Çıkış İşlemini Algılamıyor Yani Görevini Yerine Getirmiyor Demektir. Yanma Havası Yeterli Değilse Ya Da Baca Tıkalı İse Bu Sorun Yaşanır. Bu Durumda Yine Atmotec Servisi İle Görüşünüz.

F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Oluşan Bir Sorundur. Gerilime Bağlı Kısa Devre Ortaya Çıkmıştır. Bu Durumda İlk Önce Elektrikçiden Yardım Almalı Voltaj Ölçümü Yaptırmalısınız. Voltajlar Düşük İse Regülatör Kullanmalısınız. Voltajlar Normal Değerde İse Servisi Çağırmalısınız.

F61 Arıza Kodu : Atmotec Kombide F61 Hata Kodu Gaz Valfi Hatası Olarak Bilinir. Gaz Valfinde, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Grubunda Sorun Var Diyebiliriz.

F62 Arıza Kodu : Gaz Valfinde Oluşan Aksam Sebebi İle Ana Kartın Etkilendiği Ve Arıza Yaptığı Anlamına Gelen Hata Kodudur.

F63 Arıza Kodu : İşlemci Arızası Sebebi İle Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirte Hata Kodudur. Kart Hasar Gördü İse Cihazdan Hiçbir Şekilde Verim Alamazsınız Ve Atmotec Servisi Arayınız.

F64 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Tesisatındaki Suyun Hem Dönüş Hem De Gidişini Ölçerek Doğru Olup Olmadığını Kontrol Eden Sensörünün Kısa Devre Yapması Ya Da Elektronik Kartta Arıza Olması Sebebi İle Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Servis Müdahalesi Gerekmektedir.

F65 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Elektronik Kartta Gereğinden Fazla Isınma Meydana Geldiğinde Cihaz Arızaya Geçmekte Ve Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Kısacası Elektronik Kart Hasar Görmüş Diyebiliriz. Bu Durumda Vaillant Teknik Servis İle Görüşmelisiniz.

F67 Arıza Kodu : İyonizasyon Geriliminin Olması Ve Bu Yüzden De Voltajları Etkileyerek Elektronik Kartın Arıza Göstermesini Anlatan Hata Kodudur. Elektronik Kartın Arıza Yapması Durumunda Cihaz Çalışmaz. Yapılabilirse Kartın Tamiri Yapılmalı Mümkün Değilse Yenisi İle Değiştirilmesi Gerekmektedir.

F70 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Elektronik Kartı İle Ekran Kartı Uyuşmadığında Ekranda Bu Uyarı Kodu Yer Almaktadır. Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kartı Veya Elektronik Kart Değişimi Yapıldı İse Ve Bu İşlemden Sonra Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirdi İse Servis Ayarlarının Yapılması Gerekmektedir. Cihaza Müdahale Edilip Elektronik Kart Ya Da Ekran Kart Değişimi Yapılmadı İse Yine De Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Var İse Elektronik Kart Arızalanmış Demektir.

F72 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatındaki Suyun Hem Gidiş Hem De Dönüşünü Ölçerek Doğru Olup Olmadığının Kontrolü Yapan Sensöründe Arıza Meydana Gelmiş Demektir Ve Parçanın Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Parça Değişimi İçin Vaillant Servisi’ne Ulaşmalısınız.

F73 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Basınç Sensörü Arızalı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirir. Kısacası Basınç Sensörü Arızalıdır Ya Da Kabloları Kısa Devre Yapmıştır. Mutlaka Atmotec Servisi’ni Arayınız.

F75 Arıza Kodu : Basınç Sensörü Meydana Gelen Farkı Algılamıyor İse Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Basınç Sensörü Ya Da Pompa Arızalı Olabilir. Bunun Yanı Sıra Sistemde Hata Olabilir. Vaillant Atmotec Servisi’ni Arayınız.

F77 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Yaşandığında Atmotec Kombide F77 Uyarısı Bulunmaktadır. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Diyebiliriz Ya Da Kablosunda Sorun Var Diyebiliriz.

Vaillant Ecotec kombi arızası

F00 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F00 Arızası Varsa Petek Tesisatına Gönderdiği Suyu Ölçe Görevinde Olan Sensörde Sorun Olduğunu Belirtir. Ntc Sensörde Arıza Olabilir Bunun Yanı Sıra Kablolarında Ya Da Bağlantılarında Kopukluk Söz Konusu Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşmeniz Gerekmektedir.

F01 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Petek Tesisatına Yolladığı Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Ntc Sensörün Bağlantısında Sorun Var. Bu Durumda Vaillant Servis’in Görmesi Gerekir.

F02/F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirdiğinde Boyler Doldurma Sensörü Bağlantılarında Problem Olduğunu Anlayabiliriz. Senyörlerde Problem Olabilir, Kablolarda Kopukluk Olabilir Ya Da Turbolu Boyler Kartında Sorun Meydana Gelmiş Olabilir. Cihaz Bu Durumda Arızaya Geçer Ve Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekir.

F03/F91 Arıza Kodu : Boyler Sensör Bağlantılarında Kopukluk Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kablolarda, Senyörlerde Ya Da Boyler Kartta Bağlantı Hatası Olabilir. Vaillant Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekmektedir.

F10 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F10 Hatası F00 Hatası İle Benzer Anlamdadır. Kombinin Peteklere Giden Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Kısa Devre Olduğunda Bu Uyarı Kodu Kombide Belirir. Tüketicinin Müdahalesi Söz Konusu Değildir Ecotec Servisi’nin Görmesi Gerekir.

Ecotec Kombi Hata Kodları, Ecotec Ariza Kodları Nelerdir

Ecotec Kombi Kodlarının Açıklamaları

F11 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Petek Tesisatına Gönderdiği Dönüş Suyunu Ölçen Sensörde Kısa Devre Olduğunda Ve Parçanın Görevini Yerine Getirmediğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Mutlaka Ecotec Kombi Servisi İle Görüşülmelidir.

F13 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Boyler Sensörü Arızalı Olduğunda, Kablo Demetinde Şase Kontağı Kısa Devre Yaptığında Ya Da Bağlantı Soketlerinde Nem Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirir. Sorunun Çözümlenmesi İçin Ecotec Servisi Arayınız.

F13/F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirir İse Boylerin İçindeki Sıcaklığın Değerini Ölçme Aynı Zamanda Elektronik Karta Aktarma Görevinde Olan Boyler Sensörünün Bağlantıları Kısa Devre Yapmış Demektir. Parça Değişimi Gerekmektedir. Bunun İçin Ecotec Kombi Servisi’ni Arayınız.

F20 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F20 Arızası Belirdi İse Petek Gidiş Suyu Sıcaklığının Aşırı Olduğu Anlamına Gelmektedir. Limit Sensörde Sorun, Toprak Bağlantılarında Problem Ya Da Ateşleme Kablosunda Arıza Söz Konusu Olabilir. Arıza Tespiti İçin Ecotec Servisi Arayınız.

F22/F23/F24 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Aynıdır. Bu Durumda Tüketici Olarak Kombi Basıncına Bakmanız Gerekmektedir. Kombi Basıncı Düşük İse Doldurma Musluğu İle Kombiye Su Basmalısınız. Kombi Basıncı Normal Durumdayken Ecotec Kombi Yine Bu Uyarı Kodlarından Birini Veriyorsa Bu Durumda Pompa Devri Düşüktür Ya Da Senyörlerin Birinde Sorun Vardır. Bu Durum İçin Ecotec Servisi İle İletişime Geçin.

F25 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Beliren F25 Arızası Termo Kompakt Modül Bağlantı Yerlerinde Kopma Meydana Geldiği Ya Da Kısa Devre Söz Konusu Olduğu Anlamına Gelir. Yapılması Gereken Termo Kompakt Kablolarını Kontrol Etmektir.

F27 Arıza Kodu : Kombide Oluşan Alevin Sahte Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kısacası Kombiye Gaz Gelmiyordur Ya Da Ateşleme İşlemini Başarıyla Gerçekleştirmiyordur. Bu Durumda İyonizasyon Arızası Ya Da Gaz Ventili Kaçırıyor Diyebiliriz. Arıza Tespiti İçin Ecotec Servisi’ni Aramalısınız.

F28 Arıza Kodu : Kombinin Ateşlemeyi Başarı İle Yapmadığınız Ve Alevin Oluşmadığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Birkaç Kez Reset Atmalısınız. Sorun Düzelmiyor İse Gaz Valfinde Problem Olabilir. Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.

F29 Arıza Kodu : Kombi Çalışır Vaziyetteyken Alevin Söndüğünü Bildiren F29 Arızası Ecotec Kombiye Gelmekte Olan Gazın Yeterli Olmadığını Ya Da Topraklama Sorunu Olduğu Anlamına Gelir.

F32 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Hem Atık Gazı Dışarıya Gönderen Hem De Temiz Olan Havayı İçeriye Olan Fan Motorunun Sıkıştığını Ya Da Yanlış Takıldığını Belirten Hata Kodudur. Ecotec Kombinin Holl Sensöründe, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Demetinde Sorun Olabileceği Anlamındadır.

F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Olduğunda Ecotec Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Elektrikçi Çağırmalı Elektriği Kontrol Ettirmelisiniz. Düşük Olduğu Durumlarda Regülatör Kullanmalısınız. Sorun Elektrikle Alakalı Değil İse Bu Durumda Ecotec Servisi İle İletişime Geçiniz.

F61/F62 Arıza Kodu : Ecotec Kombi Ekranında Her İki Hata Kodundan Biri Belirir İse Kombiden Verim Alamazsınız. Çünkü Bu Durumda Kombinin Gaz Valfinde Ya Da Elektronik Kartında Sorun Vardır. Ecotec Kombi Servisi’ni Aramalısınız.

F63 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Mikro İşlemci Problemi Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Kombinin Elektronik Kart Arızası Verdiği Anlamına Gelir. Bu Şekilde Cihazın Çalışmaz Ve Cihaza Elektrik Gelmez. Yapmanız Gereken İse Vaillant Servisi İle Görüşmek Yardım Talebinde Bulunmaktır.

F64/F72 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat Kaloriferinin Hem Gidiş Hem De Dönüş Suyunu Denetleme Görevinde Olan Sensörlerinde Ya Da Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Kartta Arıza Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Cihaza Müdahalede Bulunmadan Ecotec Servisi Aramanız Gerekmektedir.

F65 Arıza Kodu : Isının Elektronik Sisteme Gereğinden Fazla Geldiğini Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Sistem Dış Etkenlerden Isınmıştır Ve Kartta Sorun Olabilir.

F67 Arıza Kodu : Ecotec Kombide F67 Arıza Kodu Var İse Elektronik Kartta Sorun Var Demektir. Cihaz Bu Şekilde Çalışmaz. Ecotec Kombi Servisi Arayarak Yarım İsteyiniz.

F70 Arıza Kodu : Ecotec Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kart Ya Da Ana Kart Değişimi Sonrasında Bu Hata Kodu Belirir İse Servis Ayarları Yapılmamıştır. Servis Ayarının Yapılması Gerekmektedir. Bu İki Parçadan Hiçbirinin Değişimi Yapılmadı Yani Cihaza Müdahale Olmadı İse Elektronik Kart Arızalı Diyebiliriz. Servisin Görmesi Gerekmektedir.

F71 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Kaloriferlerin İçine Gönderdiği Suyun Değerini Ölçe Görevinde Olan Sensör Aynı Değeri Sürekli Gösterdiğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Değerler Değişse Bile Sensör Bu Değişikliği Algılamıyordur Bu Nedenle De Sabit Değerde Kalıyordur. Bu Durumda Sensör Arızalı Diyebiliriz.

F73/F74 Arıza Kodu : Su Basınç Sensöründe Bağlantı Kopukluğu Varsa, Kısa Devre Sorunu Ya Da Sensör Arızası Varsa Kombi Ekranında Bu Hata Kodlarından Biri Yer Alır. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.

F75 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Pompa Çalışır Vaziyetteyken Yeterli Basınç Oluşmuyorsa Kısacası Basınç Sensöründe Ya Da Pompada Arıza Var İse Ecotec Kombi Bu Hata Kodunu Verir. Bu Durumda Sistemin Hava Yaptığını Da Söyleyebiliriz.

F76 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Isı Eşanjöründe Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Eşanjör Olması Gerekenden Fazla Isındığında, Sigortası Attığında Ya Da Kablo Bağlantılarında Problem Olduğunda Kombi Ekranında Hemen Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Uzman Desteği Ve Yardımı İçin Vaillant Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.

F77 Arıza Kodu : Bu Uyarı Kodu Ecotec Kombide Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Olarak Bilinmektedir. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Olabilir Ya Da Kablo Bağlantısı Yanlış Yapılmış Olabilir. Cihaza Müdahale Etmeyiniz Ve Hemen Ecotec Servisi Arayınız.

F80/91 Arıza Kodu : Actostar Bağlantı Giriş Sensöründe Kısa Devre Olduğunda Ya Da Sorun Oluştuğunda Ecotec Kombi Ekranında Bu Arıza Kodları Yer Alır. Bu Durumun Yanı Sıra Bağlantılarında Ya Da Kablo Demetinde Sorun Olduğunda Da Kombi Bu Uyarı Kodlarını Verebilir.

F81 Arıza Kodu : Ecotec Kombide Boyler Sensörünün Aynı Zamanda Doldurma Sensörünün Doğru Takılmadığını Yani Maksimum Doldurma Süresinin Aşıldığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Pompa Arızalı Olabilir Ya Da Sistem Hava Yapmış Olabilir. Vaillant Servisi İle İletişime Geçiniz.

F90 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Arka Kısmına Bağlı Durumda Olan Actostor Modülünde Bulunan Sensörlerle Modülün Bağlantısının Kesildiğini Bildiren Hata Kodudur. Hangi Sensörün Bağlantısının Kopuk Durumda Olduğunu Tespit Etmek Ya Da Sorunu Çözümlemek İçin Ecotec Servisi İle Görüşmelisiniz.

F91 Arıza Kodu : Ecotec Kombinin Arka Kısmında Bulunan Actostor Modülünde Yer Alan Sensörlerde Sorun Meydana Geldiğinde Bu Uyarı Kodu Belirir. Sensörlerin Genel Kontrolü Yapılır Ve Arızalı Durumda Olan Sensörün Değişimi İle Sorun Çözümlenir.

Vaillant Ecovit kombi arızaları

F00 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Ölçülmesin De Kullanılan Sensörün Hasarlı Olduğunu Belirten Koddur. Değişimi Gerekir. Vaillant Ecovit Servisi’nden Yardım Almanız Gereken Bir Konudur.

F10 Arıza Kodu : Kombinin Peteklere Yolladığı Suyu Ölçen Bir Sensör Mevcuttur. Eğer Ekran Da F10 Arıza Kodu Belirir İse Bu Sensörün Arızalı Olduğunu Anlayabiliriz. Servis Çağırıp Kontrol Ettirmeniz Gerekir.

Ecovit Kazan Kodları, Ecovit Kazan Hata Kodları

Ecovit Kazan Ariza Kodlarının Anlamları

F13 Arıza Kodu : Boyler Sensörünün Kablo Demetinin Bağlantılarının Koptuğunu, Kısa Devre Yaptığını Veya Sensör De Arıza Meydana Geldiğini Gösteren Koddur. Ecovit Teknik Servisi’nden Yardım Alınız.

F20 Arıza Kodu : Atık Gaz Isısının Maksimum Düzeyde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Dönüş Yahut Gidiş Sensöründe, Ateşleme Soketinde Veya Ateşleme Kablosun Da Sorun Olabilir. Vaillant Servisi İle Görüşmeniz Gerekir.

F27 Arıza Kodu : Gaz Armatürü Kapalı Fakat İyonlar Alev Algılıyor. İyonizasyon Elektrotunda Arıza Olabilir Veya Gaz Ventilleri Kaçırıyor Olabilir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur.

F28 Arıza Kodu : Cihazın Ateşleme Yapmadığını Belirleyen Arıza Kodudur. F28 Arıza Kodu Gösterge De Meydana Gelirse Kombi Ateşleme Yapmaya Çalışıyor Fakat Alev Almadığı İçin Görevini Yerine Getiremiyor. Kombiye Gaz Girişi Mevcut Mu Yani Gaz Vanaları Dik(Açık) Konumda Mı Bakınız. Eğer Açık İse Kombiye Birkaç Kez Reset Atınız. Resetten Sonra Cihaz Da Herhangi Bir Düzelme Söz Konusu Olmazsa Ateşleme Elektrotunda, Ateşleme Trafosunda, İyonda Veya Gaz Gurubunun Da Arıza Olabilir. Vaillant Servisi Tarafından Müdahale Gereklidir.

F29 Arıza Kodu : Kombi Ateşleme Yapıp Devreye Girdikten Sonra Alev Kesiliyor Ve Kombi Çalışır Durumdan Çıkıyor. Bu Şekilde Kombiden Verim Alınamaz. Kombiye Gaz Girişin De Sorun Yaşanıyor Yahut Gaz Re Sirkülasyonu Sorunu Oluşmuş Olabilir. Vaillant Kombi Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

F32 Arıza Kodu : Kombiler De Atık Gazı Dışarı Atıp Yanma İçin Gereken Temiz Havayı İç Ortama Alan Fan Motoru Mevcuttur. Eğer Kombi De F32 Arıza Kodu Mevcut İse Fan Motoru Sıkışma Yapmış, Kablo Demeti Arızalanmış, Elektronik Kart Veya Holl Sensör De Sorun Yaşanabileceğini Göstermektedir. Çözüm İçin Servis İle Görüşünüz.

F37 Arıza Kodu : Kombinin Parçalarından Biri Olan Fan Motorunun Devir Sayısında Sapma Yaşandığını Belirten Koddur. Kombinin Su Seviyesi Düşmüş Olabilir. 1,5 Bar Da Olması Gerekir. Kontrol Ediniz. Düşükse Su Seviyesini Tamamlayınız. Eğer Normal İse Basınç Sensöründe Kısa Devre Yahut Sensör Takılı Olmayabilir. Vaillant Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

F42/F43 Arıza Kodu : Kombinin Kablo Demetin De Kopukluk Oluştuğunu Veya Kısa Devre Meydana Getirdiğini Belirleyen Koddur. Bu Durumda Vaillant Kombi Servisi İle Görüşüp Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İstemeniz Gerekmektedir.

F60/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu : Bu Kodlarından Herhangi Bir Tanesi Gösterge De Belirdiği Zaman Ana Kartın Hasar Gördüğünü Anlayabiliriz. Bu Vaziyette Cihaz Çalışmaz. Eğer Kartın Tamiri Olursa Tamiri, Olmuyor İse Değişimi Yapılmalıdır.

Vaillant Vck arızaları

Ana Şalter Açık Konumda İken Yeşil Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyor İse; Cihaz Da Çok Fazla Isınma Arızası Vermektedir. Yani Limit Termostatta Sorun Yaşanıyor Demektir. Servis Çağırıp Termostatın Değişimini Yaptırınız.

Yanmıyor İse; Elektriğe Giriş Bağlantılarında, Binaya Ait Ana Giriş Sigortasında, Kablo Bağlantılarında, Ana Kartta Yahut Trafoda Sorun Meydana Gelmiş Olabilir. Net Teşhis İçin Servis Tarafından Müdahale Gereklidir.

2.Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıyorsa; Sıcak Su İsteği Mevcut Demektir. Kombide Bir Sorun Yoktur.

Vck Kombi Kodları, Vck Kombi Ariza Kodları

Vck Kombi Ariza Kodlarının Anlamları

Yanmıyorsa; Cihazın Kış Modun Da Olup Olmadığına Bakınız. Oda Termostatı Üzerin De Talep Var Mı Kontrol Ediniz. Tümü Doğru İse Ana Kart Sorunlu Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşerek Yardım İsteyiniz.

4.Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönmekte İse;

Bacalı Tip Kombiler De;

Baca Çekimini Yerine Getiremiyorsa Kombi Deneme Aşamasına Geçiş Yapar. Sonrasın Da İşe Işık Yanar. Vaillant Vck Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

Hermetik Kombiler De;

Prosestat Açık Konumdan Kapalı Konuma Geçemiyor Demektir. Servisten Yardım İstemeniz Gerekir.

Hayırsa;

Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De Baca Çekimini Yerine Getiremiyor Ve Bu Sebeple De Kombi Bloke Olmuş. Vaillant Teknik Servis’ten Servis Talebin De Bulunmanız Gerekir.

Hermetik Kombi Tiplerin De İse Hava Prosestatının Kontak Kısımları Yapışık Kalmış Durumda Yahut Kısa Devrede. Aynı Şekilde Fanda Da Sorun Oluşmuş Olabilir. Servis Tarafından Müdahale Gerekir.

5.Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönmekteyse; Kombi İçerisin De Su Kalmamış Olabilir. Bakınız Eğer Düşük İse Cihazın Su Seviyesini 1,5 Bara Getiriniz. Su Seviyesin De Herhangi Bir Anormallik Yoksa Mikro Şalter Kısa Devrede Olabilir. Sirkülasyon Pompası Yahut Fark Basınç Şalteri Daima Açık Konumda Kalıyor Olabilir. Teknik Servis İle Görüşünüz.

Yanmıyorsa; Elektronik Kart Yahut Gaz Valfin De Arıza Olabilir. Vaillant Servisi Tarafından Tespit Gerekir.

6.Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa; Tesisat Gidiş Sensörünün Kabloları Kopmuş Yahut Kısa Devre Yapmış Olabilir. Vaillant Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

Yanmıyorsa; Alev Oluşuyor Fakat İyon Alevi Hissedemiyor. Aynı Şekilde Elektrot Kablosunda Da Sorun Oluşmuş Olabilir. Yahut Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Kabloları Kopuk, Ana Kart Arızalı Olabilir. Veya Kombi Ateşlemesini Gerçekleştiriyor Fakat Cihaz Alev Almıyor. Gaz Valfinde Veya Gaz Ayarların Da Hata Olabilir. Vaillant Servis İle İletişime Geçiniz.

7.Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa; Mikro İşlemci Arızası Var. Kombiye Bir Kez Reset Atınız. Düzelmez İse İki Defa Daha Üst Üste Reset Atınız. Hala Düzelmiyor İse Servis Elektronik Kart Yanmış Veya Röleleri Arızalanmış Olabilir. Servis Talebin De Bulununuz.

Yanıyorsa; Kombi Ateşleme Yapmaya Çalışıyor Fakat Cihaz Alev Almadığı İçin Çalışmıyor. Gaz Valfin De Arıza Olabilir. Servise Danışınız.

Yanmıyorsa; Kombinin Herhangi Bir Sorunu Yoktur. Bir Süre Bekleyiniz. Cihazı Kapatıp Açınız. Düzelmez İse Servisi Arayarak Bilgi Alınız.

Vaillant Vcw arıza servis kodları

Cihaz Sıcak Su-Kalorifer Konumunda Verim Sağlamıyorsa;

Cihazın Şalteri Açık Ve Kırmızı Işık Yanmakta Mıdır?

*Hayırsa; Kombiye Elektrik Girişi Var Mı Bakınız. Varsa Kartın Üzerin De Yer Alan İki Amperlik Sigorta Arızalı Yahut Atık Olabilir.

*Evetse Kombide Herhangi Bir Sorun Yok Demektir.

Vcw Kombi Kodları, Vcw Ariza Kodlarının Anlamları

Vcw Kombi Hata Kodları

*Evet, İse Cihazın Gaz Modülasyon Kartında Arıza Oluşmuş Olabilir.

*Hayır, İse Bir Arıza Söz Konusu Değildir.

Pompa Çalışıyor Mu?

*Cihaz İki Konumda Da Çalışır Vaziyette İse Bir Aksaklık Söz Konusu Değildir.

*Çalışmıyor İse Regler Kartında, Trafosunda, Besleme Trafosunda, Pompasın Da Ya Da Limit Termostatın Da Sorun Meydana Gelmiş Demektir. Vaillant Kombi Servisi İle İrtibata Geçiniz.

Üç Yollu Vana Hareket Halinde Mi?

*Evet, İse Baca Kartı, Fan Motoru Ya Da Ana Kartı Hasar Görmüş Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşmeniz Gerekir.

*Hayır, İse Kombinin Su Barını Kontrol Ediniz. Düşmüş Ve Cihaz Bu Yüzden Böyle Bir Arıza Veriyor Olabilir. 1,5 Bara Ayarlamanız Gerekir. Eğer Basınç Standart Seviyedeyse Conta Yahut Kılcal Borular Sorunlu Olabilir. Servis Talebin De Bulunmanız Gerekir.

Vaillant Vuw Plus arıza servis kodları

F00 Arıza Kodu : Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensörün Zarar Gördüğünü Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekran De Belirdiği Sırada Kullanıcı Petekleri Isıtamayabilir. Vaillant Servisi’ni Arayarak Servis Talep Ediniz.

F01 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensörün De Hata Var Demektir. Bu Kod Göstergede Olduğu Sürece Kaloriferler Isınmayabilir. Yapılması Gereken Sensör Değişimidir. Servis Çağırmanız Gerekir.

F05 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Baca Tip Kombi Cihazların Da Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Sağlayan Ptc Mevcuttur. Kombi De F05 Arıza Kodu Meydana Geldiği Sırada Bu Ptc’nin Hasar Gördüğünü Yahut Bağlantılarında Sorun Yaşandığını Anlayabiliriz. Vaillant Kombi Servisi’ni Arayınız.

F06 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Bacalı Kombi Çeşitlerin De, Gaz Sistemin De Yer Alan, Kombinin Yanması İçin Temiz Havanın İç Ortama Alınıp Alınmadığını Kontrol Eden Ptc Sensöründe Ya Kopukluk Yaşanıyor Ya Da Arıza Mevcut. Servis Tarafından Değişimi Yapılmalıdır.

F10 Arıza Kodu : Cihazın Radyatörlere Yolladığı Suyun Sıcaklığını Ölçmeye Yarayan Sensör De Hasar Mevcut. Sensör Ya Kopmuş Ya Kablolarına Zarar Gelmiş Ya Da Sensör Tamamen Arızalanmış Olabilir. Vaillant Servis İle Görüşerek Sorunun Çözümü Hakkında Yardım İsteyiniz.

F11 Arıza Kodu : Kombinin Tesisat Sistemine Yolladığı Dönüş Suyunun Değerini Ölçen Sensör De Kısa Devre Meydana Gelmiş. Vaillant Servis İle Görüşerek Yardım Almanız Gerekir.

F15 Arıza Kodu (Atmo) : Bacalı Olan Kombiler De Pis Gazın Dış Ortama Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Yapan Ptc Sensörün De Kısa Devre Oluştuğunu Belirten Koddur. Vaillant Servis İle Görüşünüz.

Vuw Plus Ariza Kodları, Vuw Plus Kombi Hataları

Vuw Plus Ariza Kodlarının Açıklamaları

F16 Arıza Kodu (Atma) : Baca Tipi Kombi Çeşitlerin De Kombinin Yanması İçin Lazım Olan Temiz Havanın İçeri Alınıp Alınmadığının Tespit Edilmesini Sağlayan Ptc Sensörün De Kısa Meydana Mevcut. Servis Çağırmanız Gereklidir.

F20 Arıza Kodu : Kombi Maksimum Isı Seviyesine Ulaşmış Durumda. Bu Yüzden De Kendini Kullanıma Kapamış. Böyle Durumlar Da Cihaz Aşırı Isındığında Limit Termostat Devreye Girip Kombiyi Olası Zararlardan Korumaktadır. Eğer F20 Arıza Kodu Ekranda Belirir İse Bu Termostatın Arıza Gördüğünü Anlayabiliriz.

F22 Arıza Kodu : F22 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada İlk Olarak Cihazın Su Basıncını Kontrol Ediniz. Eğer Düşük İse Doldurma Musluğu Yardımı İle Kombinin Basıncını 1,5 Bara Getiriniz. Ama Kombinin Su Ayarı Standart Seviye De İse Cihaz Da Kuru Yanma Meydana Gelmiş Demektir. Vaillant Servisi’nden Destek Almanız Gereken Bir Durum Söz Konusudur.

F27 Arıza Kodu : Gaz Grubunun Kapandığının Ama İyonizasyon İkazında Alevlene Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Gösterge De Oluştuğu Sıra Da Gaz Ana Magnetin De Arıza Oluştuğunu Yahut Elektronik Sistem De Hata Oluştuğunu Anlayabiliriz. Kombinize Müdahale Etmeden Teknik Servis Çağırmanız Gerekir.

F28 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almadığını Belirten Arıza Kodudur. Yani Kombi Alev Almıyor Haliyle Cihazdan Da Verim Sağlanamıyor. Bu Kod İle Karşılaştığınız Sırada Kombinin Su Barına Bakınız. Eğer Su Basıncı Düşük İse 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Sonrasın Da Kombi Çalışacaktır. Fakat Basınç Normal İse Kombiye Art Arda Üç Defa Reset Atınız. Resetten Sonra Da Herhangi Bir Düzelme Olmaz İse Kombinin Topraklamasında, Ateşleme Elektrotlarında, İyonizasyonda, Gaz Valfinde, Kartında, Ayarlarında Veya Ateşleme Trafosun Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırarak Yardım Almanız Gerekir.

F29 Arıza Kodu : Cihaz Çalışır Durumda İken Alev Sönüyor Ve Kombi F29 Arıza Kodunu Belirtiyor. Gazınız Kesilmiş Veya Vanalar Kapalı Konumda Olabilir. Kontrol Ediniz.

F36 Arıza Kodu : Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığını Kontrol Eden Sensörler, Atık Gazın İç Ortama Doğru Yayıldığını Tespit Ettiğinden Kombi F36 Arıza Kodunu Vermektedir. Yani Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş, Gaz Sensörlerin De Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. Vaillant Kombi Tamircisi İle Görüşüp Yardım Almanız Gerekir.

F42/F43 Arıza Kodu : Cihazın Kablo Demetinin Kısa Devre, Arıza Veya Bağlantılarının Hasar Gördüğünü Belirten Koddur. Vaillant Teknik Servis Çağırıp Yardım İsteyiniz.

F60/69 Arıza Kodu : Kombi İçerisin De Yer Alan Parçaların Tek Bir Bağlı Olduğu Parça Vardır Oda Ana Karttır. Eğer Kombi De F60 Arıza Kodu Ya Da F69 Hatasıyla Karşılaşırsanız Bu Tamiri Mümkün Olmaya Ana Kart Arızası Demektir. Servis Çağırarak Sorunun Çözümü Hakkında Yardım Almanız Gerekir.

Vuw Pro arıza servis kodları

Ana Şalter Açık Durumdayken 0/1 Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa; Cihaz Fazla Sıcaklıktan Dolayı Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Arızalı Olabilir. Servis Çağırınız.

Yanmıyorsa; Elektrik Giriş Bağlantılarına Bakınız. Binanın Ana Giriş Sigortası Atık Durumda Olabilir Kontrol Ediniz. Kablo Bağlantısın Da Arıza, Ana Kart Hasar, Trafo Da Bağlantılar Yanlış Yapılmış Olabilir. Servis Tarafından Müdahale Gerekir.

2.Işık Yanmakta Mıdır?

Evetse; Kombi De Sıcak Su İsteği Mevcut Anlamına Gelmektedir. Bir Problem Yoktur.

Vuw Pro Kombi Kodları, Vuw Pro Hata Kodları

Vuw Pro Kombi Kodlarının Açıklamaları

Hayırsa; Kombi Kış Konumunda Mı Kontrol Ediniz. Oda Termostatından Kombiye İstek Var Mı Bakınız. Arıza Sürekli Devam Ederse Elektronik Kart Arızalı Olabilir. Vaillant Kombi Servisi İle İletişime Geçiniz.

4. Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa;

Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Olmadığından Kombi Daima Deneme Halinde. Kesinlikle Servise Başvurunuz.

Hermetik Tip Kombiler De; Prosestat Kapanmıyor Olabilir. Vaillant Teknik Servisi’nden Yardım İsteyiniz.

Yanmıyorsa;

Bacalı Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Yetersiz Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanım Dışı Bırakmış. Vaillant Servis Tarafından Müdahale Gerekir.

Hermetik Tip Kombi Çeşitlerin De; Fan Motorun Da Sorun Mevcut Veya Hava Prosestatı Kısa Devre De Olabilir. Vaillant Teknik Servis İle Görüşünüz.

5. Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa; Birinci Eşanjör Hava Oluşturmuş, Gaz Ayarları Düşük, Kombinin Suyu Bitmiş, Sensöre Hasar Gelmiş, Pislik Tutucu Filtre Tıkanmış Veya Pompa Devir Gücü Yeterli Konumda Olmayabilir. Vaillant Servisi Tarafından Cihaza Müdahale Ettiriniz.

Yanmıyorsa; Gaz Valfi Kumanda Edilememek İle Beraber Ana Kart Sorunu Meydana Gelmiş Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

6. Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönüyorsa; Petek Gidiş Veya Dönüş Sensörün De Arıza, Kopma Veya Kısa Devre Oluşmuş. Vaillant Servisi Tarafından Müdahale Gereklidir.

Yanmıyorsa; Olabilecek Sebepler;

* Ateşleme Denemesinden Sonra Alev Oluşmakta Ama İyon Alevi Hissedemiyor Ve Göremiyor. Elektrot Kablosunda Yahut Elektrotta, Gaz Valfi Bobinlerin Çürüme, Gaz Ayarlarında Sorun Oluşmuş Olabilir. Servis Çağırınız.

* Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Elektrotlarına Ait Olan Kablolarda Kopukluk Meydana Gelmiş Veya Elektronik Kart Sorunlu Olabilir. Servis Çağırmanız Gerekir.

7. Işık Yanmakta Mıdır?

Yanıp Sönmekteyse; Kombi De Mikro İşlemci Arızası Var Demektir. Cihaza Reset Atınız. Fakat Arıza Devam Ediyor İse Ana Kartta Arıza Var Demektir. Servis Çağırmanız Gereken Bir Durumdur.

Evetse; Kombi Üç Kez Ateşleme Denemesine Geçiyor Fakat Alev Almıyor. Gaz Armatürün De Yahut Ana Kartta Arıza Olabilir. Cihazı Servise Göstermeniz Gerekir.

Hayırsa; Ateşleme İle Alakalı Sorun Yaşanmaktadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor Bu Sebeple De Herhangi Bir Verim Sağlamıyor. Vaillant Servisi İle Görüşerek Yardım İsteyiniz. Bu içerik merkezkombi.com dan alıntı yapılmıştır. Emeğine sağlık.

Kombi arıza servis kodları Hata Kodu Hata Tipi Gösterge 01ve 04 Ateşleme başarısızlığı ( Gaz yok veya alev oluşmadı ) 02 Hava başarısızlığı (Prosestat ) otomatik reset 15 dakika sonra F2 03 2 saat 40 dakika içinde prosestat arızası 3 kez tekrar ederse F3 05 Aşırı ısınma emniyeti F5 06 Isıtma sensörü CTN2 arızası F6 09 Kalorifer devresi su basınç sersörü arızası (Cp sensörü ) F9 11 Ana kart sinyal almıyor F11 12 Kullanıcı arayüz arızası sinyal almıyor F12 13 Ana Kart arızası F13 14 Kalorifer su sıcaklığı 95 C nin üstünde F14 15 Gaz mekanizması step motor arızası F15 16 kombi kapatıldıktan 5 sn den fazla bir süre sonra alev hala mevcut F16 17 Voltaj düşük < 170 V F17 18 Kullanıcı arayüz arızası F18 19 CTN2 kullanım suyu talebinde boru üzerinde irtibatlı değil F19 20 Kullanıcı arayüzü kombi ile uyumlu değil. F20 21 Su eksik ( 0.5 barı altınada) 22 Kalorifer tesisat su basıncı fazla ( 2,7 barın üzerinde )

TÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Baymak Wolf yoğuşmalı kombi arıza servis kodları

CGB-K40-35 Kombi Hata Kodları

Arıza Nedeni Giderilmesi

1 Limit sıcaklık aşıldı

Çok düşük su basıncı

Isıtma suyu limit termostatı sınırını aştı

Isı eşanjörü aşırı kirli

Su basınc şalteri < 1.0 bar basınçta kapatır

Tesisat basıncını kontrol edin.Isıtma sirkülasyon

pompasını kontrol edin. Havayı tahliye

edin. Resetleyin.

Isı eşanjörünü temizleyiniz.

Yanma hücresini kontrol edin, sistem basıncı-

nı yükseltin, pislik tutucuyu kontrol edin.

4 Alev oluşumu yok Çalışma esnasında alevlenme yok Gaz devresini ve gaz vanasını kontrol edin.

Ateşleme kablosunu ve ateşleme elektrodunu

kontrol edin.

Resetleyin.

5 Çalışırken alev sönmesi Alevi tanımasından yaklaşık 15 sn.sonra alev sönüyor CO2 Karbondioksit değerlerini kontrol edin.

Iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol

edin resetleyin.

6 Aşırı sıcaklık Tw Gidiş veya dönüş su sıcaklığı limit termostat değerini

aşmıştır

Tesisat basıncını kontrol ediniz. Tesisatın

havasını alınız.

7 TBA (Atıkgaz) aşırı

sıcaklık arızası

Atık gaz sisteminde

aşırı basınç var

Atık gaz sıcaklığı atık gaz limit sıcaklık kapatma derecesini

geçti

Atık gaz sisteminde tıkanıklık var

Taze hava alış sisteminde tıkanıklık var

Yanma hücresinin doğru monte edildiğini

kontrol ediniz.

Isı ejanşörünü temizleyiniz

Atık gaz sistemini kontrol ediniz.

Taze hava sistemini kontrol ediniz.

11 Sahte alev Cihaz çalışmadan alev sinyali veriyor Resetleyiniz.

12 Gidiş suyu sensör

arızası

Gaz basıncı yetersiz

Gidiş suyu sensorü ya da kablosu arızalı

Gaz basıncı ayarlanan değerden düşük

Gaz basınç arıza kodu 15 dk sonra ekranda belirir.

Kabloyu kontrol ediniz.

Gidiş suyu sensorunu kontrol ediniz.

Gaz basıncını kontrol ediniz.

Gaz basınç regülatörüne bakınız. (aksesuar)

14 Boyler sensör arızası Sıcak su boyler sensörü ya da kablosu arızalı Boyler sensörünü ve kablosunu kontrol edin.

15 Dış hava sensör arızası Dış hava sensörü ya da kablosu arızalı Dış hava sensörünü ve kablosunu kontrol

ediniz.

16 Dönüş suyu sensör arızası Dönüş suyu sensörü ya da kablosu arızalı Sensörü ve kablosunu konrol ediniz.

20 Gaz valfi “1“ arızası Gaz valfinde kapatma komutu gelmesine karşın

brülörde 15 saniyeliğine alev haberi verilmektedir

Gaz valfini değiştirin.

21 Gaz valfi “2“ arızası Gaz valfinde kapatma komutu gelmesine karşın

brülorde 15 saniyeliğine alev haberi verilmektedir.

Gaz valfini değiştirin.

24 Fan arızası Fan ön süpürme devir kademesine ulaşamıyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,

resetleyiniz

25 Fan arızası Fan ateşleme için yeterli devire ulaşamıyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,

resetleyiniz.

26 Fan arızası Fan durmuyor Fan kablosunu ve fanı kontrol ediniz,

resetleyiniz.

30 CRC gazlı yoğuşmalı

kazan hatası

EEPROM “D.Gazlı-Yoğuşmalı Kazan“ kaydı hatalıdır Elektriği kapatıp tekrar açın, problem devam

ederse ayar platinini değiştiriniz.

31 CRC brülör hatası EEPROM “Brülör“ kaydı hatalıdır Elektriği kapatıp tekrar açın, problem devam

ederse ayar platinini değiştiriniz..

32 24 V AC elektrik

bağlantısında hata

24 V AC beslemesi izin verilen kapsam dışında

(örneğin kısa devre)

3 yollu vanayı ve gaz valfini kontrol ediniz.

33 CRC fabrika değerleri

hatası

EEPROM “Master reset“ kaydı hatalıdır Ayar platinini değiştiriniz.

34 CRC-BCC hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.

35 BCC yok Parametre kartı çıkarılmış Doğru parametre kartını takın.

36 CRC-BCC hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.

37 Yanlış BCC Parametre kartı kontrol sistemiyle uyumlu değil Doğru parametre kartını takın

38 BCC numarası geçersiz Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.

39 BCC sistem hatası Parametre kartının hatası Parametre kartını değiştirin.

41 Akış arızası Dönüş sensörü çıkış sensöründen 25º K daha fazla Tesisatın havasını alın, basıncı kontrol edin.

Sirkulasyon pompasını ve em. ventilini

kontrol edin.

50 Parametre kartını

etkinleştirme

Parametre kartının etkinleştirilmesi gerekli 2 kere reset tuşuna basın

52 Parametre kartını

etkinleştirme

Parametre kartının etkinleştirilmesi gerekli 2 kere arıza tuşuna basın

60 İyonizasyon akımının

dalgalanması

Sifon tıkalı, atık gaz sistemi tıkalı, ağır

bir fırtına var

Sifonu temizleyiniz, atık gaz sistemini, taze

hava sistemini, iyonizasyon elektrodunu

kontrol edin.

61 İyonizasyon sinyal

kesintisi

Kötü gaz kalitesi, iyonizasyon elektrodu arızalı,

ağır bir fırtına var

İyonizasyon elektrodunu ve kablosunu

kontrol edin veya değiştirin.

LED Kırmızı yanmakta İyonizasyon kablosunda kısa devre

veya iyonizasyon elektrodu arızalı

iyonizasyon kablosunu ve elektrodun pozisyonunu ayarlayınız.

Not..: Kombi cihazını açıp tamir etmek Yetkili servislerin ve diplama’lı ustaların işidir. Tüketici kombi cihazını açıp tamir etmeye kalkışmasın. Ölümcül sonuçlar doğurabilir.